"Килърите 2" остават зад решетките (обновена+видео)

  • 14 август 2013 16:20

  • 4683
  • 1
"Килърите 2" остават зад решетките (обновена+видео)
©

Всички задържани от организираната престъпна група, известна като "Kилърите 2" остават в ареста, реши Специализираният апелативен съд, предаде репортер на novini.bg.

Заседанието на съда продължи близо седем часа. Съдът потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на седем от задържаните и наложи същата мярка и на другите четирима. Така в ареста остават 11-те обвиняеми Христо Христов, Радослав Раденков, Мартин Антов, Валери Александров, Жечо Белясин, Иван Илиев, Николай Стойков, Симеон Николов, Димитър Димитров, Ангел Мечкаров и Николай Рангелов. Според обвинението „новите килъри” са се занимавали с изпълнение на мокри поръчки, побои, автокражби и грабежи.

Съдът не прие оспорването от защитата на свидетелски показания, снети по време на разследването, както и на някои от свидетелите. Един от ръководителите на специализираната прокуратура Даниела Попова коментира след края на заседанието, че към материалите по делото постоянно се приобщават още дела от страната и предстои да бъдат привлечени още обвиняеми по това дело.



Политика
Криминално
Съд и прокуратура
Здравеопазване
Образование и наука
Медии
Екология
Региони
Религия
Бургас

Начало / У нас / Криминално / Групата на "новите килъри" набъбна
Групата на "новите килъри" набъбна
14.08.2013, 16:30 (обновена 14.08.2013, 17:57)
Соня Колчакова
Коментари (0)
прокурори

© БГНЕС

Прокурорите по делото Даниела Попова и Емил Галипонов

11-те арестувани от групата на Вальо Бореца остават в ареста за постоянно. Това е окончателното решение на Апелативния спецсъд.

Припомняме, групата за мокри поръчки бе разбита в началото на август. Участниците в нея се обвиняват за убийства, осакатявания и други престъпления против личността.

Групата за мокри поръчки продължава да набъбва. Освен първоначално задържаните 15 души на мушката на прокурорите са попаднали поне още четирима.

Вчера е закопчан и Денислав Пеев, който играел ролята на помагач на бандата. Още трима души се издирват. Пеев също е бил обявен за издирване, но сам се е предал.

„Топлата връзка" с лидерите на групата Пейо Карамиков също се е сдобил с обвинение, което обаче все още не му е предявено. За него се знае, че в момента се намира в Испания.

Сред търсените лица са легендарния Емил Милев-Крокодила и Цветомил Мачков - Мачката.

Предстои все още много работа по делата, тъй като има връзка с множество дела от цялата страна, които са приобщени към настоящото производство, обясниха по време на брифинг от прокуратурата.

Стана ясно, че Валентин Янев-Вальо Бореца е бил тартор на групата от 2006 до 2009 година, когато е наследен от кикбоксьора Мартин Антов. В схемата пък участвали различни типажи хора, от различни възрасти. Всеки пък бил използван според акъла и способностите си.

Според прокуратурата бандата е отговорна за убийствата на Йордан Цонков-Джиджи и Кочо Михайлов, за 4 грабежа, кражби, а Антов има обвинение и за притежание на два автомата "Калашников". Все още на ниво оперативни данни са информациите, че групата е отговорна за други четири убийства. Сред "спряганите" са неразкритите убийства на писателя Георги Стоев и Боби Цанков.

На 3 август Специализираният наказателен съд наложи мярка „задържане под стража” на седем души от задържаните, Радослав Раденков и Николай Стойков получиха мярка за неотклонение „домашен арест”, а Ангел Мечкаров и Николай Рангелов - мярка за неотклонение „Гаранция в пари” в размер на 2000 лева.

На излизане от залата близки на обвиняемите каза, че процеса е скалъпен и е пълен цирк.

Последвайте канала на

4683 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.21 | 17:33

1
Тези папагали от бсп едно име не могат да си измислят а използват терминологията на Цветанов.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини