ВКС спря скандална заменка

  • 13 август 2013 17:48

  • 1643
  • 0
ВКС спря скандална заменка
©

Върховният касационен съд не допусна до обжалване на решението на Варненския апелативен съд, с което фирмата „Сий сайд” ЕООД е осъдена да предаде владението върху поземлен имот с площ 44.899 дка в местността „Долна трака” /”Старите лозя”/.

Недвижимият имот е единият от трите - предмет на скандалната замяна, извършена между Държавната агенция по горите и Явор и Валентина Хайтови през януари 2009 г. Тогава са сключени два договора за замяна, по силата които Хайтови предоставят закупени от тях имоти в землищата на Тетевен, Рибарица, Троян и Трявна срещу три имота с обща площ 93.793 дка в непосредствена близост до морето.

Искът на държавата е заведен през февруари 2010 г., делото продължи малко повече от три години, като решенията Варненския окръжен съд и Варненския апелативен съд са в полза на държавата. Съдът приема, че договорът за замяна на 44.899 дка е нищожен, тъй като имотът представлява публична държавна собственост, част от Стопанство „Евксиноград”, и като такъв не може да бъде предмет на разпоредителна сделка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини