Официално: Екстрадират в Полша син на висш чиновник в кабинета "Борисов"

  • 24 юли 2013 18:42

  • 1626
  • 1
Официално: Екстрадират в Полша син на висш чиновник в кабинета "Борисов"
©

Благоевградските магистрати решиха да екстрадират в Полша столичанина Владислав Грънчаров, син на началника на отдел "Протокол" в просветното министерство Владимир Грънчаров.

Магистратите уважиха постъпила европейска заповед за арест и екстрадиция на Грънчаров-младши, който ще бъде съден за източване на парични суми от банкомати.

Определението може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд. 35-годишният Владислав Грънчаров бе арестуван преди седмици на граничен пункт Кулата, на път за Гърция. Дни след това Окръжен съд-Благоевград постанови мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдебните власти в град Олщин издирват Грънчаров-младши за източване на банкомати. Обвинението е въз основа на разкрити престъпления в периода септември-ноември 2011 година. Грънчаров действал с престъпна група от Полша. Правили скимиращи устройства за копиране данни на клиенти и след това изработвали фалшиви карти за теглене на пари от банкомати в Олщин, в размер на 40 527 злоти.

Последвайте канала на

Novini.bg
1626 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.26 | 21:38

1
Важното беше да се спомене "Борисов". Иначе син на шеф на отдел на министерство. Лелята на стринката на брата на познат... Тва от "всеки ден" ли го копирахте?

Добави коментар

Водещи новини