13 г. затвор за блудство със старица

  • 24 юли 2013 14:27

  • 1025
  • 0
13 г. затвор за блудство със старица
© Булфото

Окръжен съд - Добрич потвърди наложеното на 47-годишния Андон Илиев наказание 13 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той е осъден от Районен съд - Ген. Тошево за проникване в чужд имот въоръжен и за блудство с опит за изнасилване на 80-годишна жена. Наказанието му включва и обезщетение от 12 000 лева за причинените неимуществени вреди.

Престъплението е извършено на 27 ноември 2012 г. в с. Спасово, община Ген. Тошево. С помощта на метално длето и джобно ножче осъденият влязъл в къщата на жената, която живеела самотно, около 24 часа. Нанесъл удари на старицата в гърба и главата, като й казал, че е дошъл да я убие. Гаврил се с нея 6 часа и опитал неуспешно да я изнасили.

След като е групирал трите наказания, Районен съд - Ген. Тошево е определил на 47-годишния общо наказание от 8 години и 8 месеца при строг режим. Окръжният съд увеличи това наказание с още 4 години и 4 месеца.

Мъжът е обжалвал с молба наказанието му да бъде намалено, предвид направените от него пълни признания. Експертиза показва, че той няма психични отклонения, но е емоционално нестабилна личност и в момента на деянието е бил средно пиян, казват от съда.

Решението е окончателно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини