Роман Василев: Не съм финансова акула

  • 03 август 2011 21:37

  • 1908
  • 0
Роман Василев: Не съм финансова акула
©

Продал съм собствената си къща. Произхождам от семейство, което има строителен бизнес с много добри обороти и дълги години се е занимавало с инвестиции.

Не съм взел апартамент от общината или областната управа, нито съм купил компенсаторки. Използвах момента през 2008 г., когато пикът на продажбите бе голям. Бях прагматичен”. Така зам.-градският прокурор на София Роман Василев обясни твърденията, че той е сред най-богатите прокурори.

По думите му не бил единственият сред магистратите, който играе на борсата. "Ако отворите декларациите на прокурори, висши служители, министри и депутати, ще откриете и други, които са декларирали, че са играли на борсата. БФБ е публична Не е картел, който препира пари на магистрати. Не е черно тото", казва Василев в интервю за вестник "24 часа".

“Нито обувките, нито костюмите ми са от няколко хиляди лева. Не нося луксозни чужди марки, а български костюми, от популярна фирма", заявява още прокурорът.

Относно проверката на тъстовете на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за укритите доходи, Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013 заяви, че тя е възложена на НАП и към настоящия момент е предоставен частичен доклад от Красимир Стефанов. Той обаче не можел да го огласи, преди резултатите му да са станали факт.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1908 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини