Мъж, нокаутирал до смърт приятел се разплака в съда: Беше случайно!

  • 22 юли 2013 12:55

  • 7440
  • 13
Мъж, нокаутирал до смърт приятел се разплака в съда: Беше случайно!
©

„Съжалявам за случилото се, нелепа случайност“. Това бяха единствените думи на Станимир Данев, обвинен в убийството на колегата си Илия Морфов, изречени днес през сълзи пред състав на Бургаския окръжен съд, пише Флагман.

Непелият инцидент между двамата колеги се случи на 8 август м.г., когато Илия и Станимир запивали в района на „Държавното предприятие Съобщително строителство“ в Лозово. Тогава двамата се скарват жестоко, като следват остри заплахи и от едната, и от другата страна, след което Станимир с мощен удар в главата нокаутира колегата си и му причинява тежък мозъчен кръвоизлив, в резултат на което той издъхва за няколко минути.

Процесът тръгна днес в БОС по съкратеното производство с пълното признаване на вината от страна на подсъдимия, което при постановяване на присъдата ще му донесе намаляване на наказанието с 1/3.

Като граждански ищци в началото на процеса бяха конституирани съпругата на загиналия Илия – Мария Морфова и двете му Атанас Морфов и Севина Дичева. Общият размер на иска им срещу безработния Илия бе във внушителния размер на 450 хил.лв. Според техния адвокат – Екатерина Домусчиева това е солидарно на претърпените тежки последици, настъпили в семейството след смъртта на баща им, който се грижил за издръжката на цялото семейство.

За изненадваща се прие и позицията на държавното обвинение. Съвсем в телеграфен стил прокурор Ангел Георгиев отбеляза, че подсъдимият е направил пълни самопризнания, съдействал е през цялото време в досъдебното производство, изразил е дълбоко съжаление за случилото се, заради което и той пледира да му бъде наложена присъда по реда на чл.124 – за убийство по непредпаливозст. Справедливото според прокуратурата наказание за Станимир Данев е три години условно, с петгодишен изпитателен срок(след редукцията с 1/3)."С това наказание ще бъде постигнат нужната генерална и лична превенция", отбеляза прокурор Георгиев

Защитата от своя страна също пледира за тригодишна условна присъда, но преди редукцията с 1/3 заради реда на протичането на производството или две години условно с тригодишен изпитателен срок.

Станимир бе видимо съкрушен и смирено изслуша всички пледоарии, за да вземе думата и лаконично каза, че дълбоко съжалява за постъпката си. 44-годишният мъж се разплака като малко дете пред съдебния състав и му бе много трудно да говори за случилото се. „Съжалявам“, успя да изрече той, без да може да погледне стоящите зад него близки на Илия Морфов.

В кулоарите на съда Мария Морфова, съпруга на Илия, заяви че изобщо не приема условната присъда.“Волно или неволно той е убиец. Не знам каква е справедливата присъда, но тя не е условна. Станимир е убиец“, каза Мария пред Флагман.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
7440 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Саздов

2015.01.05 | 14:32

12
Смърт за боклука
Angel Stanimirov Danev

2015.01.05 | 14:35

13
Този "боклук" е бащa ми, по - полека щото ше ти е*а майката..!
егаси държавата!!!

2013.07.30 | 17:34

7
Ние не сме и в 3 свят,дори в Африка имат по справедливо законодателство! За убийство условна-това в САЩ ще му дадат мин 20г! то се е видяло че тука всеки може да си прави каквото иска...
Webmaster

2015.01.05 | 14:32

11
В САЩ дори могат да го оправдаят като напълно невинен.

2013.07.30 | 17:35

10
ОК, станал е спор, стигнало се е до бой, но като удряш някого, трябва да прецениш силата на удара, мястото, където ще го удариш, евентуалните директни и косвени щети, които ще му причиниш. Не може да изжулиш някой между очите с всичка сила и после да кажеш съжалявам.

2013.07.30 | 17:35

9
Ако го беше убил условно, да му присъдят условно наказание, обаче той си го убил съвсем ефективно. Не го разбирам българското правосъдие - значи вече всеки може да си убива на воля и няма проблеми.. малко рев и самопризнания и се прибира у тях?
..

2013.07.30 | 17:34

8
Аз съм юрист и чудесно разбирам всички смекчаващи вината обстоятелства и съдействието, и разкаянието и т.н. Когато обаче си посегнал на човек умишлено и в резултат на това си отнел живота му (макар и без да си търсил този резултат), просто е несериозно да говорим за условна присъда.
уууу...

2013.07.30 | 17:34

6
на протест пред съдебната палата,да искаме оставката на съдийта и прокурорите,че са СУПЕР НЕКАДЪРНИ! ОСТАВКА,ОСТАВКА........
33

2013.07.30 | 17:34

5
НЕ МОЖЕ ТАКА УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА УБИЙЦИ
Hmm

2013.07.30 | 17:34

4
Абе да му дадат 3-4-5 годинки, честно казано сигурен съм че човека съжалява и не е искал това да се случи. Но все пак има жертва и трябва да се понесе наказание. Няколко години при лек режим трябва да излежи поне, колкото да изкупи част от греха който е извършил и да успокои малко душите на близките на загиналия. Това условна присъда е гавра с роднините просто.
SS Wafen

2013.07.30 | 17:34

3
Не ве един влачеше с Ладата кучето си и го пустнаха , а тоя пък убиваш дават ти 30-40 години и тва е , случайно и неслучайно - добре ве отивам и застрелвам някой на улицата и после казвам случайно го направих и ме пускат....

2013.07.30 | 17:33

2
Най-лошото е възпипателния характер, който култивира подобно наказание. Значи всички ще започнем да се избиваме сега, защото ще се позовем после на този случай и ще искаме условна прсъда за убийство. Абсурдите в тази държава нямат край.

Добави коментар

Водещи новини