Искат постоянен арест за полицая убиец от Добринище

  • 22 юли 2013 10:19

  • 3177
  • 0
Искат постоянен арест за полицая убиец от Добринище
© Булфото

Окръжната прокуратура в Благоевград иска постоянен арест за полицейския служител от Добринище Славчо Каферинов, който отне живота на своя съгражданин Спас Пенгьов.

Все още не е насрочено заседание за разглеждане на мярката за неотклонение, съобщиха от благоевградския съд. Към този момент Каферинов е с постановление на държавното обвинение за 72-часов арест.

В ранните часове на 20 юли пътният полицай Славчо Каферинов застреля бизнесмена Спас Пенгьов. Половин час по-късно той бе задържан в полицейското управление в Банско.

39-годишният Спас Пенгьов бе открит в локва кръв, близо до дома си в Добринище. Очевидец стана негова леля, която чула двата изстрела и подала сигнал в полицията. По данни на разследването, между семействата на Пенгьов и Каферинов имало стара вражда, свързана с неуредени финансови средства.

Министър Йовчев разпоредил веднага след престъплението спешна проверка за пълното изясняване на случая. По този повод са командировани служители на дирекциите "Инспекторат" и "Човешки ресурси" при Министерство на вътрешните работи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини