Убиецът от Горна Оряховица: Действах при самозащита

  • 18 юли 2013 13:01

  • 4505
  • 3
Убиецът от Горна Оряховица: Действах при самозащита
©

Окръжният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста Ивайло Иванов-Папурката, обвинен в убийството на 24-годишния Тихомир Иванов от Горна Оряховица, информира 24 часа.

Прокурор Невена Орманджиева мотивира искането си за ареста с това, че събраните до момента доказателства подкрепят обвинението. Освен това имало опасност Папурката да се укрие или да извърши ново престъпление. Орманджиева подчерта, че Ивайло вече направил опит да се измъкне от органите на реда, като напуснал апартамента си и е бил издирван над 2 ч след клането. Освен това се опитал да скрие тялото на жертвата си под леглото.

Назначеният служебен защитник Росен Илиев поиска "домашен арест". Опитът му да обоснове искането си обаче бе пресечен от Ивайло, който заяви, че не го е упълномощил да говори нищо, и поиска сам да даде обяснения. Папурката каза, че не е укривал тялото на Тихомир, защото не го бил изнасял извън апартамента. "Не съм се опитвал да избягам от полицията, а излязох да се поразходя, защото бях шокиран", каза убиецът.

На въпрос дали признава, че е убил своя съсед и приятел, Ивайло отговори, че е “действал при самозащита”. Той обаче не даде повече обяснения за случилото се в апартамента му в неделя вечерта.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4505 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.11.29 | 10:42

3
Пуснете ме при него и аз да подействам малко при самозащита с една бухалка!
Bandit...xD

2014.11.28 | 14:36

2
Не лъжи бе мухал
Велизар

2014.11.27 | 03:29

1
Случаят в Горна Оряховица е показателен,за това в какво положение се намира българската държава и народ! Народът ни се самоизтребва,но вината не е пряко в него, а в тези,които "произвеждат" и пласират наркотични вещества! За тях трябва да има смъртна присъда! Защото наркобосът ще бъде убит,но така ще се спасят животите на хиляди и хиляди млади хора! Винаги трябва да се жертва по нещо в името на общността! Иначе Бог да прости убитото невинно момче,и нека съдът да отсъди справедливо! Съболезнования и за родителите му!

Добави коментар

Водещи новини