"Изчезналият" Чавдар Янев опита да се запали до главния прокурор пред ВСС (видео+галерия)

  • 11 юли 2013 08:58

  • 8109
  • 20
"Изчезналият" Чавдар Янев опита да се запали до главния прокурор пред ВСС (видео+галерия)
© Булфото

Около 50 души се събраха тази сутрин на пореден протест преди заседанието на Висшия съдебен съвет, предаде репортер на Novini.bg.

Те се обявяват срещу мафията и корупцията в съдебната система. Протестът е насочен и срещу висшия магистрат Камен Ситнилски.

Изведнъж се появи изчезналият преди десетина дни борец срещу монополите Чавдар Янев се заля с нафта и опита да се самозапали пред сградата, докато пред медиите говореше главният прокурор Сотир Цацаров. Опитът беше предотвратен от полицията и от охраната на ВСС, които му взеха тубата и запалката. Лично Цацаров дойде при Янев, който е в полицейската кола, за да разговаря с него (Вижте ТУК снимки от инцидента).

Главният прокурор разпореди да дойде линейка и на Янев да бъде оказана медицинска помощ в стая в сградата на ВСС. Кола на спешна медицинска помощ се появи едва около 20-тата минута след инцидента. Мъжът видимо не е много пострадал (Вижте ТУК видео от инцидента).

"Не получавам правосъдие", оплака се Янев. Той осъди "Топлофикация" за надписани сметки и направи гладна стачка пред ВСС миналата година. Информацията за изчезването му разпространи преди дни неговата съпруга Латинка, която беше намерила и прощално писмо. Тя разказва, че водените съдебни битки в продължение на 12 години срещу "Топлофикация" дошли в повече на съпруга ѝ. Двамата ще бъдат приети за разговор с главния прокурор в 10.30 часа. Янев потърси правосъдие чрез крайни действия, след като миналата зима гладува пред сградата на ВСС. На 8 юли тази година той беше обявен за общодържавно издирване, изчезнал мистериозно на 5 юли и оставил предсмъртно писмо на съпругата си. Дни по-късно се появи.




Последвайте канала на

Константин Тодоров
8109 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Oмбре

2013.07.17 | 13:38

20
И с линейката право в психиатричната болница за лечение.Вече много ми идва от този издивял народ .Изляза и двадесетина души реват вяло "оставка" "оставка" .Времето е работно ,лято ден година храни.Нима изминалите 4 години не бяха по мрачни от сега,тотална безработица понижаващо се непрекъснато жизненно равнище и оскотяване.Каква оставка на кого народе?...смотан.
КОЙ МАНИПУЛИРА НАРОДА? КАК ЖИВЕЕ ЕДНА МУТРА?

2013.07.13 | 09:59

19
КАК БУДНАТА СЪВЕСТ НА НАРОДА,НАЙ-ЧЕСТНИЯТ ЖУРНАЛИСТ БАРЕКОВ, ОТРАЗЯВА ИЗБОРИТЕ ВЪВ ВАРНА И КАК ЖИВЕЕ ЕДНА МУТРА ? Г-Н БАРЕКОВ ОТРАЗЯВА ИЗБОРИТЕ ВЪВ ВАРНА ОТ ХОТЕЛ “СЛЪНЧЕВ ДЕН“ НА ОЛИГАРХА Г.ГЕРГОВ/ОБЛАСТЕН ЛИДЕР НА БСП В ПЛОВДИВ/. ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА ХОТЕЛА НЕДОУМЯВАХА КАК БАРЕКОВ ОБГРАДЕН ОТ 10-12 БОДИГАРДА С ОРЪЖИЕ/С ПО ДВА ПРЪСТА ЧЕЛО И ОГРОМНИ МУСКУЛИ/ СЕ ПЕЧЕ НА ПЛАЖА И СИ ПИЕ ПИТИЕТО В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛА. ЦИНИЗЪМ Е ДА СИ МОРАЛЕН СЪДНИК И МЕНТОР В ОБЩЕСТВОТО ,А ДА ТЕ ПАЗЯТ ГЛУТНИЦА ГАВАЗИ КАТО МУТРА ОТ 90-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК. ЦИНИЗЪМ Е ДА ГОВОРИШ ЗА БЕДНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ,А ДА ИМАШ ОХРАНА ПОВЕЧЕ ОТ НА ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ. НАЛИ ТОЗИ МОРАЛЕН СЪДНИК ГОВОРИ ЗА ОХРАНИТЕ НА ПРЕМИЕРИ И МИНИСТРИ. ЦИНИЗЪМ Е ДА СИ СЕ РАЗПИЩОЛИЛ В СКЪПИЯТ ХОТЕЛ НА ГЕРГОВ И ДЕМОНСТРИРАШ МУТРЕНСКИ НАЧИН НА ЖИВОТ. И ЗА ДА СМЕ ПО ТОЧНИ,ТОВА ПОВЕДЕНИЕ БАРЕКОВ ДЕМОНСТРИРАШЕ НАВСЯКЪДЕ ПО ГРАДОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ ,ОТ КЪДЕТО ИЗЛЪЧВАШЕ ПРЕДАВАНЕТО НА ЖИВО “БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“. НЕКА СИ ЗАДАДЕМ И ВЪПРОСИТЕ? ОТ КАКВО ГО ПАЗЯТ БАРЕКОВ? ДАЛИ Е ПРЕГРЕШИЛ НЕЩО? КОЙ ПЛАЩА ЗА ТОЗИ СКЪПО ПЛАТЕН МУТРЕНСКИ КОМФОРТ НА ЧЕСТНИЯТ ЖУРНАЛИСТ?/ ТОВА СА ОГРОМНИ ПАРИ/. ЗАВИСИМ ЛИ Е БАРЕКОВ ОТ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ И МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ? ЗАЩО ТОЧНО ОТ ХОТЕЛА НА ЧЕРВЕНИЯТ ОЛИГАРХ ГЕРГОВ, “ОТРАЗЯВА“ ИЗБОРИТЕ ВЪВ ВАРНА? КОЙ ПОРЪЧА МАНИПУЛАЦИИТЕ КОИТО ВСЕКИ ДЕН ГЛЕДАМЕ ПО ТВ7? ДОКОГА ЩЕ НИ МАНИПУЛИРА ДИРЕКТОРА НА ТВ7,МОРАЛНИЯТ СЪДНИК БАРЕКОВ? ТОЧНО ВИЕ ЛИ Г-Н БАРЕКОВ /С МНОГО ТОЧНИ ПРЯКОРИ/ ЩЕ НИ ГОВОРИТЕ ЗА МОРАЛ ? ЩО ЗА НАХАЛСТВО,ЩО ЗА НАГЛОСТ И ЦИНИЗЪМ Е ТОВА? П.П. ЗА ДА СИ “СВЕРИТЕ ЧАСОВНИКА“ ЩО ЗА ЧОВЕК СТЕ, ЩО ЗА ЖУРНАЛИСТ СТЕ, КОЛКО СТЕ ХАРЕСВАН, НАПРАВЕТЕ ЕДНО ПРЕДАВАНЕ “БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“ В СОФИЯ ОТ 18.30 ЧАСА ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ. ЩЕ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ. ПРОБВАЙТЕ ,НАЛИ СТЕ ЖУРНАЛИСТА НА НАРОДА .
Маргарита Ангелова

2013.07.13 | 09:57

18
Защо трябва някой да си посегне на живота, за да му предложат справедливост? И, как с тия закони ще го направят? Ако всички прецакани като Чавдар Янков потърсим своята правда като него, знаете ли каква клада трябва да спретнем? Кой загубил всичко заради кредит, кой заради комунал... Всеки е извървял предписания път, за да изпълни задължението си и да получи правото си. И, не е успял! Искам да видя как ще дадат справедливост на Янков, въпреки закона! А, тези закони са ги разписвали нашите избраници, които сега не искат да си дадат оставките! И, Цацаров усърдно им служи! Как се обслужи нуждите на Янков?! Искам да видя! Защото пред дилемата му са изправени много хора! Страшно много!

2013.07.11 | 13:39

1
Аз нещо не разбирам.Защо този човек се пали,като е осъдил Топлофикация?Как не е получил правосъдие,като е осъдил?

2013.07.12 | 17:52

17
Ти луд ли си или се правиш а такъв -12 години да се съдиш с някого според теб нормално ли е !?!А я не си плати телефона да видиш какво ще те направят по бързата процедура ,че даже няма и да разбереш кога са те осъдили !
МИСЛИ

2013.07.12 | 17:51

15
помисли си малко 12 години от живота си е съдил топлофикация и на края е успял това ако го чуят в Европа че едно дело за нещо такова може да бъде протакано толкова време не ще ни изгонят от съюза ми и ще ни изреват от континента наи вероятно
AJ4A

2013.07.12 | 16:32

14
Той осъди Топлофикация, нооооооооо Топлофикация не само, че не изпълни съдебното решение, но и заведе контра иск срещу него!!!! Това е то българската "правова" държава!!!! Да не говорим, че има хора, които водят съдебни битки не по 12 години, а по над 20 години!!!!! И докато на нас ни слагат глоби затова, че с 5 минути сме адвишили времето за паркиране в синята или зелената зона например, на практика магистратите имат финансова изгода от това да постановяват НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ СЪДЕБНИ АКТОВЕ!!!! България няма да стане нормална европейска държава докато ............ 1. Комунистите във всичките им "нюанси" не бъдат завинаги изхвърлени извън политиката; 2. Така нареченият едър индустриален капитал не бъде "лустриран", че да бъдат изхвърлени и "капиталистите" от социалистически произход; 3. Съдебната система не бъде ТОТАЛНО ПРОЧИСТЕНА ОТ БОЛШЕВИШКИ МАРИОНЕТКИ!!!!
999

2013.07.12 | 17:51

16
Може би като си е болен и още да не е разбрал,че е спечелил делото с Топлофикация и се бори с "ВЯТЪРНИТЕ МЕЛНИЦИ" .......като Дон Киход.
и още защо

2013.07.11 | 18:47

5
Защото Цацаров се прави на глух и сляп за изстъпленията на един ненормалник-Волен Сидероглу,който от няколко дни си развява коня в Бургас,затваря улици,врещи с мегафон,налита на бой,а полицията го охранява безмълвно!Цацаров с мълчанието и безучастието си става съучастник в лудостта на тоя човек,и ако се случи нещо лошо,и главния прокурор носи отговорност.
Боздуган

2013.07.12 | 10:41

13
ВОЛЕН - ПРЕМИЕР ! САМО ТОЙ ЩЕ ИЗЧИСТИ ТАЯ КОЧИНА !!!

2013.07.12 | 10:40

12
Цялата съдебна система и власт са пропити от корупция, лъжи и кражби скрити зад червената маска на политически партии -разклоняния на октопода наречен комунизъм!
mb

2013.07.12 | 10:40

11
Като изгоним това крадливо-корумпирано уж правителство, веднага трябва да махнем и този гладен прокурор и там почти всички далавераджии подкупни, с тях нищо не може да се постигне, там плаче за яка чистка.

2013.07.12 | 10:38

10
Така.Въпрос:Кои са тези НИЕ които ще дойдат?!?ГЕРБ.НДСВ.ДСБ.СДС.НАСА.МИ5.ЩАЗИ.КГБ.ЦРУ.Свободна България,Заета България???Кой няма да бърка в меда и ще гледа за благото и просперитета на България бе човек.КОЙ.

2013.07.12 | 03:11

9
Ааа не е виновна държавата ,а населението и ... И докато не го проумеем все така ще си я караме -мрънкайки с к.р забит отзад.

2013.07.12 | 00:52

8
Пред долната Цаца трябва да се палите! Той е червеният боклук, който дирижира комунистическия рай на земята, в който е превърната България!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини