Девет години затвор за наркодилър

  • 03 юли 2013 12:27

  • 1815
  • 1
Девет години затвор за наркодилър
©

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Джемил Али Хабиб на девет години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебна палата - Пловдив.

Джемил Али Хабиб беше признат за виновен в това, че на 04 май 2012 г. в Пловдив е държал с цел разпространение 395 пакета синтетичен наркотик "Bonzai" на стойност 19 623 лв., като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Джемил Хабиб живеел под наем в Пловдив. Често заминавал за кратко и после се връщал. При последното си заминаване Хабиб не предал никаква сума на наемодателя си и последният, без да влиза в помещението, сменил патрона на вратата. Тъй като забелязал, че в стаята все още се намират вещите на подсъдимия, решил да изчака няколко дни евентуалното завръщане на Хабиб, вместо да дава стаята под наем на друг човек.

На 04 май 2012 г. Хабиб се завърнал след поредното си пътуване от Турция и установил, че патронът е сменен. Платил си наема за следващите няколко дни и хазяинът му дал новия ключ.

Същият ден полицейски служители провеждали оперативно-издирвателни мероприятия по линия на "Незаконно разпространение на наркотици". Около 21:30 ч. посетили адреса, на който се намирала квартирата на Хабиб, тъй като същият бил известен като място, където се отдават стаи под наем на лица, временно пребиваващи в града. При проверката Хабиб, отваряйки им вратата, се опитал да изхвърли прозрачни пликчета със зелено-кафява растителна маса. Било извършено претърсване и открити наркотичните вещества.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Последвайте канала на

1815 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ft

2014.11.27 | 16:52

1
Да го убият незабавно!

Добави коментар

Водещи новини