Гледат делото за отстраняване на кмета на Община Септември

  • 01 юли 2013 09:26

  • 1138
  • 1
Гледат делото за отстраняване на кмета на Община Септември
©

Oкръжният съд в Пазарджик ще гледа делото за отстраняване от длъжност на кмета на Община Септември Петър Бошев, предаде репортер на novini.bg.

Делото влиза за втори път в съда. На 17 юни, когато трябваше да се гледа искането на обвинението, се оказа, че Бошев отсъства от страната. Причината бе неявяване заради пътуване в Турция. Защитникът на Бошев адвокат Елвира Панкова заяви пред съда, че за предстоящото отсъствие на нейния подзащитен от страната е уведомен разследващия полицай. От прокуратурата тогава обявиха, че не са уведомени. Затова прокурорът по делото Станка Димитрова определи неявяването на кмета на Септември като недобро процесуално поведение.

Петър Бошев е обвинен в извършване на финансови престъпления, нарушения на бюджетния закон и разпореждане с бюджетни или целеви средства не по предназначение. Обвинението е по чл. 254а от НК за престъпления срещу финансовата система, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пазарджик. За този вид престъпление наказанието е до 3 години лишаване от свобода.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1138 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
7

2013.07.01 | 11:34

1
Боклук

Добави коментар

Водещи новини