СГС прекрати делото за екстрадиция на Брендо в Румъния

  • 26 юни 2013 10:24

  • 1414
  • 0
СГС прекрати делото за екстрадиция на Брендо в Румъния
© Булфото

Софийски градски съд прекрати наказателното производство, образувано по европейска заповед за арест номер 12 от февруари 2013 година от съда в Букурещ, свързано с искане на екстрадиция на Евелин Банев – Брендо.

Според съда, липсата на лицето в България е пречка за настоящото съдебно заседание, тъй като Евелин Банев в момента е предаден на италианските власти в изпълнение на европейска заповед за арест. Съдебният състав обясни, че е дадена възможност на румънската страна в разумен срок да отговори на въпроси, свързани с разноските по делото и затова как ще бъде транспортиран Банев. Такъв отговор обаче не е получен все още и това е другата пречка за настоящото производство.

Също така съдът ще съобщи на румънските власти, че всеки следващ момент могат да сезират българските органи, но това трябва да е след връщането на Евелин Банев в България. Освен това румънската страна може да се възползва и от други възможности за предаването на лицето. Европейската заповед за арест може във всеки един момент да бъде активирана съобразно необходимите предпоставки. Днешното определение на съдебния състав не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

1414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини