Съдии готвят протест

  • 24 юни 2013 18:38

  • 1635
  • 1
Съдии готвят протест
©

Новата сграда на Софийския районния съд се наводнява и ремонтът й все още не може окончателно да бъде приключен. Това обясни в интервю за Дарик радио председателят на районния съд Методи Лалов. Обществената поръчка за отводняване и изграждане на такава система е стартирана, повече от половин година след като проблемът е бил първоначално забелязан.

Служителите на районния съд са готови да излязат на улицата в случай, че не се решат проблемите на най-натоварения съд у нас.

Обществената поръчка за отводняване е започнала на 19 юни при положение, че още през миналата година Методи Лалов информира министерството на правосъдието за проблема.

„Не може очевидни неща в тази държава да се решават толкова бавно и с толкова усилия. Това разочарова както мен, така и колегите ми. Очевидни неща, които трябва да бъдат свършени, всъщност много време имаше съпротива дали, кога да бъдат свършени, нямало и средства", разказа Лалов.

Очакваше се съдът да може да се премести в новата си сграда още тази година, но Лалов увери, че това няма как да стане, тъй като липсват 5 милиона лева за оборудване на сградата.

Правосъдният министър Зинаида Златанова е поела ангажимент да осигури средствата след среща с магистратите от районния съд миналата седмица. Въпреки това обаче те са готови да излязат навън в случай, че видят как не се прави нищо за решаването на проблемите им.

„Хората заявиха, че ако не се ускори решаването на този проблем, част от който е сградният проблем, ние сме готови да извикаме, че това така не може да продължава. Достатъчно десетилетия сме проявявали търпимост в тази посока", допълни Лалов.

Той увери, че това дори и да се случи няма да доведе до още по-голямо затруднение на съдебната дейност.

Последвайте канала на

Novini.bg
1635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
цанков камък

2013.07.03 | 11:09

1
ами всяка година си вземат 13-та заплата.поне веднъж тези пари да си ги дадат за ремонти и компютри.

Добави коментар

Водещи новини