За пореден път отложиха делото срещу Христо Байков

  • 24 юни 2013 13:10

  • 2050
  • 0
За пореден път отложиха делото срещу Христо Байков
©

Двойна игра на адвокат стана повод за поредното отлагане на делото срещу сочения за наркобос Христо Байков.

Той е изправен пред Темида за побой и грабеж над своя приятел Илиян Кралев в нощта на 25 срещу 26 септември 2009 г. на паркинг в столичния кв. "Гоце Делчев". Заедно с Байков на подсъдимата скамейка са Георги Пенев и Димитър Николов. На заседанието днес стана ясно, че адвокатът на Кралев - Любен Личев е бил назначен за служебен защитник на самия Байков по време на досъдебното производство. Това стана и причина защитата на подсъдимия, адвокат Тезгюл Лютвиева да поиска отлагане на делото, както и отстраняването на колегата си от процеса.

След разкритията, които направи Лютвиева, съдът попита Байков дали се е виждал с Любен Личев. Оказа се обаче, че двамата не са се засичали по време на разследването. За двойната игра на бившия си адвокат Байков разбрал едва вечерта преди заседанието на 24 юни. От папките по делото става ясно, че на 19 октомври 2010 г., когато е било повдигано обвинението на Байков е присъствал само адвокат Личев.

Той е подписал постановлението на прокуратурата, без присъствието на клиента си. Повече от 2 месеца по-късно Байков е бил арестуван и му е било предявено обвинението, в присъствието на упълномощен защитник – Виктор Попов . Изненадан се оказа и Кралев, който бе категоричен, че в съдебна зала научава за това обстоятелство.

Въпреки това СГС отстрани от делото юриста и даде указания на пострадалия Кралев да си намери друг процесуален представител за следващото заседание, което ще е на 18 септември.

Последвайте канала на

2050 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини