Отложиха делото срещу Емилия Масларова

  • 17 юни 2013 12:24

  • 2185
  • 3
Отложиха делото срещу Емилия Масларова
© Булфото

Съдът отложи делото срещу Емилия Масларова за 1 юли 2013 г.

Днешното съдебно заседание продължи повече от два часа. То обаче бе прекратено и се насрочи нова дата, тъй като едно от вещите лица не присъстваше в залата. На следващото заседание ще бъде изслушана строително-комплексна експертиза и ще бъдат призовани за разпит Лазар Лазаров и Борис Славчев.

На днешното заседание беше изслушана Антоанета Дамаскинова, която се е занимавала със строителен надзор на обекта в Стара Загора. Тя обясни, че договорът за този строителен обект е подписан в София, а надзорът се е извършвал от 14 специалисти, които били избрани по списък и работели на граждански договори към нейната фирма. Тя обясни, че не е констатирала нарушения нито по проекта, нито по изпълнението му.

Пред съда беше представена и съдебно-счетоводна експерти за суми, преведени по сметки във връзка с проекта. От експертизата стана ясно, че има някои разминавания. Експертът посочи, че на няколко пъти от разплащателна сметка са били изтеглени от каса две суми по 50 хил. евро и една сума от 25 хил. евро от един от подсъдимите Михаил Методиев. Самият Методиев поиска да даде обяснение за сумите и посочи, че има всички необходими документи за тях. Той каза още, че голяма част от сумите са били разходвани за заплати, материали и външни услуги.

Масларова е подсъдима за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2185 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Батка Махно

2013.10.01 | 16:38

3
Мръсна,крадлива комунистическа кучка.Такива в Китай ги разстрелват публично на стадионите.ч

2013.07.01 | 10:27

2
Пак ли е отложено. Явно трябва да забравим за какво иде реч.

2013.07.01 | 10:27

1
Масларката ще се измъкне, сега нейни хора са на власт.

Добави коментар

Водещи новини