Демби остава зад решетките

  • 29 юли 2011 18:13

  • 4400
  • 0
Демби остава зад решетките
©

На Вучев са повдигнати обвинения за общо 6 престъпления по чл. 144, ал.3 от НК и по чл. 117, ал. 3 от НК, предаде "Фокус".

Според обвинението, Демби е заплашвал 3 семейства и е подбуждал към убийството на три лица -  Златомир Иванов – Баретата, Антон Савов – Тони Мамата и Мартин Станков – Рашо.

Съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража въз основа на събраните доказателства – свидетелски показания на Владимир Петров, Йордан Петров, Валентин Христов, Деница Станкова, Иванка Костадинова, Валери Найденов, както и въз основа на съдебнопсихиатричната експертиза за Димитър Йоневски, а също и въз основа на протокол за разпознаване.

Съдът прие, че от общо шестте престъпления, две са извършени под формата на продължавано престъпление. Магистратите приеха, че има опасност Демби да извърши ново престъпление, като се обосноваха с обществената опасност на обвиняемия и броя на умишлените престъпления, в които е обвинен.

Според магистратите, има реалната опасност Вучев да извърши ново престъпление, за което се позоваха на справката за съдимост, от която е видно, че през 2010 г. има влязла в сила присъда срещу Демби за притежание на огнестрелно оръжие – пистолет „Макаров” - без разрешение.

По време на днешното заседание Демби и защитата му изтъкнаха, че обвинението по сегашното дело се гради върху показания на лица, спрямо които обвиняемият е давал свидетелски показание за други образувани срещу тях наказателни производства.

Председателят на състава – съдия Емил Дечев посочи, че успешното доказване на тази теза може да окаже влияние върху крайната преценка, но проверката предстои тепърва.

Самият Вучев заяви, че няма да обжалва решението на съда и помоли прокурорът да се погрижи за детето му.

Определението на съда може да се протестира пред Софийски градски съд, като заседанието в този случай ще бъде на 5 август.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини