СГС освободи двамата братя, задържани за взрива пред централата на РЗС

  • 29 юли 2011 15:38

  • 1076
  • 0
СГС освободи двамата братя, задържани за взрива пред централата на РЗС
©

Съдът им наложи мерки за неотклонение "парични гаранции" в размер на по 2000 лв.

Съдебният състав прецени, че за двамата може да се направи обосновано предположение, че са автори на деянието, макар и доказателствата да не са категорични. Не съществува опасност обаче те да извършат друго престъпление или да се укрият, тъй като са съдействали на разследващите органи и са с известен адрес, смята СГС.

Прокуратурата разчита главно на откритите следи от взривни вещества по дрехите и ръцете на обвиняемите, както и на показания на очевидци на взрива. Защитата на двамата обвиняеми обясни първото обстоятелство с факта, че двамата са футболни фенове, а по стадионите често се използват "всякакви вещества".

Адвокатът посочи, че никой от двамата свидетели по категоричен начин не потвърждава, че някой от братята е човекът, видян да оставя пакет с бомба пред централата на РЗС. Свидетелите описват мъж с качулка и черно яке, висок около 170 - 180 см.

Според показанията им лицето на мъжа не се е виждало, но той е имал специфичен деформиран орлов нос. Защитата посочи, че никой от  обвиняемите не отговаря на описанието на носа на заподозрения.

Пред залата присъстваха около 50 човека, членове на футболния фен клуб на Левски "София-запад". Пред журналисти те обясниха, че това е поредното скалъпено дело срещу "София-запад" и истинските "бомбаджии" са на свобода.

Решението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Последвайте канала на

БТА
1076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини