Днес става ясно дали ще оставят в ареста младежите, стреляли по ученици

  • 07 юни 2013 07:28

  • 834
  • 0
Днес става ясно дали ще оставят в ареста младежите, стреляли по ученици
©

Очаква се прокуратурата днес да реши дали да бъде удължена мярката за неотклонение на двамата млади мъже, които бяха задържани за стрелба срещу деца в училищен двор във Враца.

Според разкази на очевидци, те наблюдавали учениците от съседен блок и ги целили с въздушна пушка по време на две поредни междучасия. Сигналът за инцидента обаче е подаден в полицията едва през второто междучасие.

Двамата извършители – единият на 21, а другият на 25 години, незабавно са разкрити и задържани. По закон обаче полицията има право да ги арестува само за 24 часа. Мотивите за деянието си двамата младежи тепърва ще трябва да обясняват пред разследващите.

„Двамата младежи, които са стреляли с пушката, са били на таванско помещение, което е собственост на един от родителите на един от младежите, а пушката е на другия от двамата извършители. В продължение на 2 междучасия те са стреляли по две момичета и едно момче – 15-годишни ученици от училище „Христо Ботев”. Децата са прегледани от фелдшера на училището. Нямат сериозни наранявания”, коментира пред Нова телевизия Красимир Василев, говорител на ОД на МВР.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини