Административен съд осъди Общинския съвет в Ловеч за 173 лв.

  • 29 юли 2011 09:42

  • 799
  • 0
Административен съд осъди Общинския съвет в Ловеч за 173 лв.
©

Административният съд осъди Общинския съвет в Ловеч да заплати на областен управител разноски по съдебно дело. За това съобщават от пресцентъра на Областна администрация Ловеч. Административният съд в Ловеч е допълнил влязло в сила съдебно определение от 15 юни 2011 г., постановено по административно дело от тази година в частта му относно разноските и е постановил Общинският съвет да заплати в полза на областен управител направени разходи в размер на 173 лв.

Делото е образувано по оспорване на областния управител Николай Нанков на две незаконосъобразни алинеи, касаещи събирането на таксите за ползване на пазари с цел търговия от Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч, приета от местния парламент. След образуване на делото Общинският съвет е направил отзив и прегласувал текста за пореден път като приема правилната редакция. И от мотивите на съда става ясно, че разноските по делото се дължат от страната, която с виновното си поведение и неоснователно е станала причина за възникналия съдебен спор посочват още от пресцентъра.

Според Николай Нанков, Общинският съвет в Ловеч си е позволил на няколко пъти да гласува и отменя свое решение по казуса, с което е допринесъл за образуването на това дело. «Бяха извършени редица процесуални действия, разходите за които с основание сега Административният съд нарежда да бъдат възстановени на държава чрез областен управител. На база това съдебно решение съм предявил изпълнителния лист за изплащане", коментира още областният управител.

Последвайте канала на

Novini.bg
799 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини