Родители търсят отговорност от ръководството на училището за нелепата загуба на сина си

  • 02 юни 2013 20:32

  • 3234
  • 3
Родители търсят отговорност от ръководството на училището за нелепата загуба на сина си
©

Прокуратурата във Велико Търново образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с нелепо загиналото момченце. В събота 8-годишно дете загина по време на игра на футбол в училищен двор. Греда от футболната врата падна върху детето и го уби на място.

Заради липсата на преки очевидци и разнопосочна информация, предимно от детски показания, разследващите успяха да установят самоличността на детето близо осем часа след инцидента. Момчето, повалено на земята от металната футболна врата, е на 8 години. Родителите му са разделени, а във фаталния 1-ви юни второкласникът е бил при баща си.

От прокуратурата обясниха, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост. Разпитите на длъжностни лица продължават, предаде БТВ.

Тепърва ще се установява кои от тях носят отговорност за случилото се. Директорът на училището и днес не отговаряше на телефона си. Със заповед на кмета на Велико Търново от утре започва проверка на всички училищни дворове.

Родителите са категорични, че ще търсят отговорност от ръководството на училището за нелепата загуба на сина си. Те разказват, че синът им почти никога не играел в двора на това училище.

Вчера, когато момчето излязло, бащата го помолил да се върне бързо, за да отбележат детския празник. Родителят е шокиран от случилото се. Твърди, че детето било умно и предпазливо, а вината е на ръководството на училището, което е оставило вратата неукрепена.

 

Последвайте канала на

3234 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.06.04 | 01:02

3
"Тепърва ще се установява кои от тях носят отговорност за случилото се" Да ви насоча другари, тия от Министерство на образованието, които държат училищата в пълна мизерия.

2013.06.04 | 01:02

2
Spored teb izliza,4e koito ne e zavaril ka4estveno padnalata greda e nevinen zaradi predpolagaemo niskata mu nadniza ? Tova si e 4ist 4udovi6ten cinizam ! No taka 6te e, kato bog na takiva kato teb e Mamon !
saboleznovaniq

2013.06.03 | 04:33

1
Saboleznovaniq na roditelite i blizkite na po4inaloto mom4ence.Jalko,jalko.......

Добави коментар

Водещи новини