И днес не приключи разпитът на тайния свидетел по "Килърите"

  • 28 юли 2011 19:18

  • 998
  • 0
И днес не приключи разпитът на тайния свидетел по "Килърите"
© Булфото

От представените 81 въпроса съдът допусна 70, предаде "Фокус".

Свидетелят отговори на тях от 14.00 до 16.05 ч., след което започна подготовката на протокола от изслушването.

При подновяване на заседанието в 17.15 ч. адвокат Николай Беров предложи поради необходимостта от по-обстойно запознаване с отговорите, процесът да продължи утре от 9.00 ч., като в началото писмено бъдат представени уточняващите въпроси.

Адвокатът предложи още заседанието да завърши до 13.30 ч., тъй като утре е неговият последен ден, според утвърдения график и датата и начина на продължаването му ще предизвикат сериозни дебати.

Прокурор Стефка Якимова поиска заседанието да продължи като бъде дадена почивка от 20 минути, по време на която и обвинение, и защита подготвят допълнителните си въпроси. Обвинителят поиска още разпитът на свидетеля с тайна самоличност да завърши днес.

От защитата възразиха, заявявайки, че според процедурата първо прокуратурата представя уточняващите си въпроси и едва след получаване на отговорите по тях адвокатите на обвиняемите трябва да представят своите питания.

Съдия Димчо Луков бе склонен да даде почивка от 20 минути, след която прокуратурата да представи своите въпроси, а утре да се изслушат възраженията на защитата и да продължи разпита. Прокурор Ася Петрова обаче поиска, за да има равнопоставеност на страните и обвинението да представи питанията си утре.

Така съдия Луков прекъсна заседанието до 9.00 ч. на 29 юли.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини