Осъдиха мъж, нападнал екип на Спешна помощ в Сливен

  • 27 май 2013 14:24

  • 1493
  • 2
Осъдиха мъж, нападнал екип на Спешна помощ в Сливен
©

Сливенският районен съд наложи три месеца затвор на мъж, нападнал екип на Спешна помощ, съобщиха от Районната прокуратура в града.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура - Сливен, Районен съд – Сливен призна за виновно лицето М. А. С. за това, че на 21 януари 2013 г. в гр. Сливен, в условията на опасен рецидив, е извършил действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото (по време на преглед при опит да му бъде оказана медицинска помощ, безпричинно нападнал медицинския екип, като нанесъл удари по лицето на лекар и медицинска сестра). Сливенският хулиган е осъден на лишаване от свобода за срок от три месеца, които ще изтърпи ефективно при строг режим.

На 21 януари 2013 г. рецидивистът консумирал значително количество алкохол, след което счупил стъклата на прозореца в дома си. Бил подаден сигнал за оказване на медицинска помощ. На място пристигнал екип на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) при МБАЛ – Сливен в състав лекар и медицинска сестра, които превързали ръцете му. Докато екипът провеждал прегледа, рецидивистът нанесъл удар с ръка в лицето на лекаря, а след това – и на медицинската сестра. Решението на съда е взето на 23 май.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1493 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.28 | 23:22

2
Браво ! Една добра новина ! Съда да продължава така, а за напред и по дълги присъди, не само за нападение над лекари !
kyky eb

2013.05.28 | 23:22

1
politicite koga hte po4ne tooo sad da sadi

Добави коментар

Водещи новини