Тръгна делото срещу Виолета Николова

  • 20 май 2013 10:19

  • 1352
  • 0
Тръгна делото срещу Виолета Николова
©

Състав на Софийски градски съд даде ход на делото срещу Виолета Николова, бивш изпълнителен директор на Агенция по вписванията.

Подсъдими по делото са още Райна Иванова и Тотка Стоилова.

Вече започна разпитът на 9-мата свидетели. Сред тях е бившият зам.-министър на правосъдието Жанета Петрова. Тя е отговаряла за Агенция по вписванията. Свидетелката обяви, че често се е чувала и срещала с Николова. Когато се е налагало, е изпращала писмени разпореждания до шефа на Агенцията. По думите й, разпределението на ДМС, за което е обвинявана Николова, е разпределяно спрямо наредба от 2004 г. и всяко едно допълнително материално стимулиране е съгласувано с министъра на правосъдието, предаде репортер на novini.bg.

В началото на делото бе представен граждански иск на Агенцията по вписвания, който бе за 53 000 лева. Съдът обаче остави молбата без уважение.

Николова е обвинена за това, че в периода 19 юли - 19 декември 2011 г. в София от поста си на изпълнителен директор на Агенция по вписванията, при условията на продължавано престъпление, е присвоила пари от държавния бюджет в големи размери, а именно 53 000 лв., които са й поверени, за да ги управлява.

Райна Иванова е обвинена в това, че за същия период като директор на дирекцията "Административно правно обслужване, човешки ресурси и връзки с обществеността" при Агенцията по вписванията, умишлено е улеснила Николова да присвои поверени й за управление пари.

Тотка Стоилова е обвинена в престъпление по чл. 219, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1 НК. Като финансов контрольор тя не е упражнила достатъчен контрол върху работата на Виолета Николова.

Адвокати на подсъдимите са Стефанова, Лулчева и Василев.



 

Последвайте канала на

1352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини