Николай Русинов разбрал в чужбина за смъртта на Яна

  • 27 юли 2011 16:43

  • 4727
  • 4
Николай Русинов разбрал в чужбина за смъртта на Яна
©

Николай Русинов бе разпитан като свидетел в СДВР и бе освободен.

По повод това, че на клиента му не бяха повдигнати обвинения за убийството, Найденов посочи, че на базата на доказателствата, които полицията е събрала, органите на реда и прокуратурата не са стигнали до извода, че Русинов е съпричастен към убийството на Яна Кръстева.

По думите на защитника, Русинов е разказал много неща на разпита, които съвпадат с фактите, събрани от полицията. Русинов е отказал да се яви на детектор на лъжата, затова той се е посъветвал с адвоката си, който му е обяснил, че това е косвено доказателство.

Николай Русинов се е смущавал от това, че няколко дни не бил спал и че в медиите се е появила информация, че е убиец. Яна Кръстева и Николай Русинов се познавали, били са заедно, но са се разделили. По-нататък нещата не са ясни.

Русинов е разбрал много по-късно, че Яна е мъртва. Тогава той не е бил в България, а се е намирал в Румъния, където имал лични и професионални ангажименти. Там разбрал, че го издирват. Найденов бе категоричен, че клиентът му не се познава с обвинения за убийството Пламен Трифонов.

Той не е извършил това убийство. Неговите чисто човешки притеснения са, че е вече е сочен в обществото от медиите, като съпричастен на убийството. Ще мине един дълъг период, докато обществото разбере дали твърдяното от него е вярно, а това ще се разбере в съда, обясни Найденов.

Той е категоричен, че според Русинов, Яна е била жива, когато са се разделили. Николай Русинов се е съгласил с него да бъдат проведени и други процесуално-следствени действия, като вече му е извършено освидетелстване от вещо лице, за което той се е съгласил доброволно.

Найденов уточни, че не е имало дрога, а само концерт, весело прекарване на много млади хора в заведението, като по това време е имало и друг концерт. Иво Найденов допълни, че клиентът му не е имал „бели петна” при разпита.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4727 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
mitaka

2011.07.30 | 19:15

4
bahti tupite jurnalisti purvo vikat 4e e ubiec sled tfa vikat che ne e mi kat ne ste sigorno ne go pishete tupanari
okoto

2011.07.30 | 19:15

3
начи тва новинарите и журналисти са най грозното племе , как може да говорят за момичето с кого какво е правила и то говорят в национален ефир , еми малко по кротко де
:D

2011.07.30 | 19:15

2
ама той и че е изнасилил и улил момичето не е знаел. ебаси и пародията :Д :Д :Д :Д смях
Бой в Music Idol !

2011.07.30 | 19:15

1
Бой в Music Idol !

Добави коментар

Водещи новини