Осъдиха шефа на родилно отделение в Пазарджик за криминални аборти

  • 16 май 2013 11:57

  • 2990
  • 2
Осъдиха шефа на родилно отделение в Пазарджик за криминални аборти
©

Районният съд в Пазарджик осъди на една година пробация шефа на Родилно отделение д-р Георги Стоянов за извършени криминални аборти, предаде репортер на novini.bg.

Д-р Георги Стоянов бе разкрит по анонимен сигнал от пациентка в края на 2009 година. При акцията на Икономическа полиция бе установено, че той взимал по 100 лева от жени, които са били без здравно осигуряване. Шефът на АГ отделението бе извършил три нелегални аборта в държавната болницата само за един ден. При обиска в дома му беше намерено голямо количество от забраненото в България лекарство „Цитотек”, 7 кутии, и малко над 1300 лева в брой.

След като бе задържан д-р Стоянов получи тежка хипертонична криза и дълго време остана под лекарско наблюдение.

Д-р Георги Стоянов временно бе отстранен от работа. В края на разследването Районният съд го варна на работа, но Окръжният отмени определението и постанови медикът да си остане вкъщи до приключването на делото. Д-р Георги Стоянов се призна за виновен и не отрече написаното в обвинителния акт. Неговите защитници договориха споразумение за 1 година пробация. Съдът постанови Стоянов да получи обратно иззетите по време на обиска от дома му пари. Отменена бе и мярката му за неотклонение парична гаранция в размер на 5 хиляди лева. Съдът го възстанови и на работа начело на Родилно отделение.

Последвайте канала на

2990 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.22 | 13:29

2
А осъдени искащи криминален аборт(и даващи пари) пациентки има ли??
Хризостом

2014.04.22 | 13:29

1
На този съд може и да му се е разминало, но пред Божия съд за умъртвените от него, ще си получи присъдата, колкото и да не вярват такива като него!

Добави коментар

Водещи новини