Оставиха в ареста мадам Сара

  • 14 май 2013 15:23

  • 1307
  • 0
Оставиха в ареста мадам Сара
©

Шуменският окръжен съд остави за постоянно в ареста мадам Сара. Магистратите разгледаха мярката за неотклонение на 53-годишната Сара Сандова, след като защитата й обжалва постановлението на Районния съд за постоянен арест, информира Дарик.

Мадам Сара е обвинена, за сводничество, престъпление извършено при условия на опасен рецидив, както и за предоставяне на помещение за осъществяване на полови сношения с користна цел. По време на съдебното заседание от прокуатурата заявиха, че искането за по-лека мярка е неоснователно. Според обвинението, събраните доказателства са достатъчни, за да се направи обосновано предположение,ч е Сандова е извършила престъплението, за което и е повдигнато обвинение. „На лице е и опасност тя да извърши ново престъпление", заяви в съдебната зала прокурор Маргарита Георгиева.

Сред мотивите на защитата, да поиска по-лека мярка за неотклонение е влошеното здравословно състояние на Сандова. Адвокатът й предостави на съда амбулаторни листи от лятото на миналата година и от месец март 2013 г., в които е посочено, че тя страда от нервномускулна дисфункция на пикочния мехур и вагинално кръвотечение. „Видно от здравословното й състояние е, че тя няма възможност да се укрие", подчерта адвокат Иван Калайджийски. Той помоли съдебния състав да определи домашен арест за подзащитната му.

Магистратите счетоха, изводите на първоинстанционния съд да наложи най-тежката мярказа мадам Сара за основателни. Според окръжните сили на лице е и опасност обвиняемата да извърши ново престъпление, ако й бъде наложена по-лека мярка. Акцент бе поставен и върху, това че въпреки, че е вече е изтърпявала наказание „лишаване от свобода", това не е оказало превъзпитателен ефект върху Сандова и тя продължава да извършва престъпления. Съдът заяви още, че за здравето на Сандова се полагат нужните грижи и постанови тя да остане в ареста. Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване, ако здравословното състояние на Сандова обаче се влоши защитата й ще може да поиска преразглеждане на мярката за неотклонение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини