Прокуратурата повдигна обвинение на следователката Татяна Шарланджиева

  • 10 май 2013 13:31

  • 1823
  • 2
Прокуратурата повдигна обвинение на следователката Татяна Шарланджиева
©

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на следователката Татяна Шарланджиева.

Обвинението е, че през 2006-та година тя е защитила бизнесмена Красимир Георгиев, като не е изпълнила служебните си задължения, информира Нова телевизия.

Георгиев трябвало да бъде обвинен заедно с Валентин Димитров известен като Вальо Топлото заради пране на пари и източване на „Топлофикация”-София. И тогава по скандала бяха разпространени СРС-та.

Заради изтеклите разговори между хора от властта, Следствието и бизнесмена, с поста си се раздели тогавашният заместник-министър на икономиката Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, а ексминистъра Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в беше упрекван в близки връзки с обвинените.

Шарланджиева сега е с мярка за неотклонение "подписка". Към главния прокурор е отправено предложение тя да бъде отстранена от длъжност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1823 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.12 | 15:12

2
А кога ще привлечете към отговорност Р. Овч. и Курнелия Нинова.
Българин

2013.05.11 | 11:52

1
Това е правосъдието в България. Какво да кажем за Ася прокурор от Шумен дело за килърите, ако ГЕРБ не спечелят изборите България ще бъде осъдена в Страсбург и ще бъдат платени много пари за обезпечения. Защо трябва Българският данъкоплатец да плаща за грешки на изпълняващата власт,до кога това нещо. Искаме демокрация в България.....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини