Чавдар Янев няма да се пали пред ВСС

  • 10 май 2013 08:59

  • 1865
  • 0
Чавдар Янев няма да се пали пред ВСС
© Булфото

Протестиращият Чавдар Янев бе изпратил писмо до Висшия съдебен съвет, в което споделяше, че ще се самозапали пред сградата на Съвета на 10 май.

Днес пред ВСС се бяха събрали хора - негови поддръжници. На място имаше и екипи на полицията и пожарната, както и линейка. Протестиращият пристигна пред сградата точно в 09:00 ч. Тук съм и го обявих! Защо не попитате тези вътре защо не се спазват законите, попита той, сочейки Съвета, предаде репортер на novini.bg.

Янев се отказа да посегне на живота си чрез самозапалване, след като го разубедиха психолог и граждани. Той обаче обяви, че всяка сутрин в 09:00 ще бъде пред сградата на ВСС и ще протестира срещу Топлофикация.

Пред него лично дойде да обясни казуса му Ясен Тодоров, председател на етичната комисия, както и Соня Найденова. Ясен Тодоров обяви, че са направил проверка по неговите дела, канили са го на среща, оказало се, че по едно от делата наистина има забавяне.

Присъстващите освиркваха съдебната система и управляващите. До Чавдар Янев неотлъчно стоеше пожарникар с пожарогасител. Протестиращият си тръгна, но екипите още стоят на мястото.

В края на миналата година Янев бе обявил гладна стачка и бе разпънал палатка пред сградата на Съвета. Така той изрази своя протест срещу "Топлофикация - София". "Протестирам, защото заради печатна грешка във фактури вместо 4 броя на радиатори са вписали 7. След това е заведено дело през 2000 г. на 1.11.1999 г. има акт за демонтаж на отоплителни тела", бе споделил той.

Още при топлофицирането на сградата той отказал да има парно, но въпреки това става клиент на Топлофикация. През октомври 2011 г. ВКС отсъжда в полза на Янков.

Мъжът живее в жилище, което се отоплява с камина, и е прекарал тръба, която излиза от апартамента, за да докаже, че тръбите на Топлофикация могат да не са в жилищата, чиито собственици не искат да имат нещо общо с монополиста.

Последвайте канала на

1865 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини