Осъдиха наркодилъри в Пловдив

  • 09 май 2013 12:00

  • 1785
  • 1
Осъдиха наркодилъри в Пловдив
©

Пловдивският окръжен съд осъди трима дилъри на кокаин. Подсъдимите Димитър Стоицов, Илия Стоицов и Иван Генов бяха признати за виновни в това, че на 10 февруари 2012 г. са придобили от неизвестен извършител и са държали 100 грама кокаин на стойност 26 439 лева.

През периода месец януари 2012 г. до 4 февруари 2012 година в Пловдив в съучастие с неизвестен извършител умишлено са улеснили неизвестния извършител, чрез обещание да се даде помощ след деянието относно разпространението на наркотично вещество и по друг начин – приемане на пратката без надлежно разрешение неизвестния извършител да пренесе през границата на страната – Република България на 4 февруари 2012 година без знанието и разрешението на митницата – кокаин с общо тегло 100 грама на стойност 26 439 лв.
Подсъдимите Димитър Стоицов, Илия Стоицов и Иван Генов бяха осъдени на по десет години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на по 100 000 лв. за всеки от тях, съобщават от пресслужбата на Съдебна палата-Пловдив.

През януари миналата година Иван Генов (с прякор “Вандера”) имал нужда да си набави парични средства, поради което се уговорил с неизвестен извършител да му изпрати от Коста Рика кокаин, който възнамерявал да продаде в България. Той се уговорил с Илия Стоицов да му помага. Илия говорил с баща си Димитър Стоицов и последният се съгласил на колета да бъдат написани неговото име и адрес като получател. Пратката с кокаина преминала границата на България на 04 февруари 2012 г. и при митническата проверка били установено съдържанието й. След като била уведомена полицията, те установили като получател на пратката Димитър Стоицов и започнали наблюдение на тримата подсъдими.

На 9 февруари 2012 година пратката пристигнала в Пловдив и на 10 февруари 2012 година Димитър и Илия Стоицови отишли до Пощенската станция в Коматево, за да я вземат. Иван Генов ги чакал в съседна улица, за да може да съдейства за разпространението на наркотика, както и да се увери в качеството му. След като получили пратката, Стоицови се отправили към колата, но преди да влязат, били задържани от полицейските служители. По същото време бил задържан и Иван Генов. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1785 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Zevzek

2013.05.10 | 06:30

1
Eдиният се уговорил с другия,пък набъркали вътре и бащата,ама той не знаел и т.н.,пък получил колета,пък полицията разбрала,след това ги дебнела..... Не ни лъжете.Това си е цял канал за наркотици, покровителстван по- отгоре.Няма начин да не е замесен и некой с по-висше положение.

Добави коментар

Водещи новини