Мирослав Найденов не е защитен свидетел

  • 07 май 2013 20:53

  • 2846
  • 0
Мирослав Найденов не е защитен свидетел
©

Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на не е включен в програмата за защита на свидетели, научи “24 часа”. Минути след като на 25 април бившият земеделски министър бе разпитан във връзка с “Бръмбаргейт”, от Софийската градска прокуратура (СГП) заявиха, че той е станал защитен свидетел.

В Съвета по защита на застрашени лица не е постъпвало предложение за назначаване на някоя от мерките за охрана на Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, казаха запознати пред “24 часа”.

По закон то трябва да е внесено за разглеждане от шефа на Софийската градска прокуратура в тридневен срок, след като е поискано от застрашения свидетел, наблюдаващия прокурор или разследващия орган.

“Може да възникне или е възникнала опасност за живота на Мирослав Найденов”, заяви тогава говорителят на СГП Румяна Арнаудова и допълни, че наблюдаващият прокурор му е назначил охрана от МВР като защитен свидетел.

Найденов бе призован на разпит в прокуратурата след скандалните му изявления по Би Ти Ви, че бившият вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е нареждал на служители от СДОТО да подслушват незаконно.

НПК дава възможност да се охраняват явно свидетели, чийто живот е застрашен, но те не се ползват от специалните мерки, предоставяни от бюрото по защита, като промяна на самоличност и адрес, извеждане в чужбина и др., обясниха магистрати.

Последвайте канала на

Novini.bg
2846 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини