С 38 бона обезщетяват пребит фелдшер

  • 25 април 2013 19:32

  • 1547
  • 1
С 38 бона обезщетяват пребит фелдшер
©

Окръжният съд в Пазарджик постанови обещетение от 38 000 лева за фелдшер от Спешна помощ за претърпяната трудова злополука.

През 2009 година  фелдшерът Васил Навяков бил дежурен във филиала на Спешна помощ във Велинград. След получен сигнал за мъж в безпомощно състояние, екипът на Бърза помощ отишъл на посочения адрес. Пациентът, 59-годишният Иван Чинков, бил паднал на земята и екипът установил, че е починал. Въпреки това фелдшерът започнал сърдечен масаж, но манипулацията била прекратена с думите „Няма смисъл да продължаваме, колежке, мъртъв е".

На репликата синът на починалия, който по същото време е и общински съветник от БЗНС, Георги Чинков реагирал остро и нанесъл побой на медицинския работник, като ударите били основно в областта на главата с метално канче. Докторът изпаднал в безсъзнание и бил откаран в Спешна помощ.

След инцидента Навяков е бил опериран заради 10-сантиметров хематом в мозъка. След това е установено при поредицата от изследвания, че пострадалият е с диагноза „епилепсия". Докторът е освидетелстван и пред ТЕЛК.

Последвайте канала на

1547 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Д-р Б. Господинов

2013.10.18 | 09:19

1
Трудова злополука??! Това е криминално деяние и за него би следвало да се води наказателно производство по силата на Наказателно процесуалния кодекс!

Добави коментар

Водещи новини