Здравни инспектори с подкуп се отърваха с условни присъди

  • 25 април 2013 12:53

  • 1001
  • 0
Здравни инспектори с подкуп се отърваха с условни присъди
©

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите здравни инспектори, хванати с подкуп, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Подсъдимите Марта Алексиева, Екатерина Янакиева и Атанас Янакиев бяха признати за виновни в това, че през времето от 20.03.2012 г. до 26.03.2012 г. в град Пловдив, при условията на продължавано престъпление (Марта Алексиева като подбудител и Екатерина Янакиева в качеството си на подбудител и помагач) в съучастие с Атанас Янакиев като помагач:

На 20.03.2012 г. Марта Алексиева като длъжностно лице – младши инспектор в отдел „Контрол на нехранителни обекти и стоки” към Дирекция ЗК при РЗИ гр. Пловдив умишлено е склонила Екатерина Янакиева да я улесни като й окаже помощ чрез склоняване на Атанас Янакиев, който е улеснил поискването на 20.03.2012 г. и 26.03.2012 г. от Андрей Ташев от гр. Пловдив – управител на фитнес зала”Симфония” дар, който не се следва на Марта Алексиева – сума в размер на 150 лв., за да не извърши действие по служба – да не съставя акт за нарушения във фитнес зала”Симфония”, констатирани от нея при проверка, извършена на 20.03.2012 г.

На 26.03.2012 г. Марта Алексиева умишлено е склонила Екатерина Янакиева да я улесни при приемането от Андрей Ташев на сума в размер на 150 лв., като след получаване й е приела от Екатерина Янакиева част от този дар – сумата от 100 лв., за да не извърши действия по служба - да не съставя акт за нарушения във фитнес зала ”Симфония”, констатирани от нея при проверка.
Подсъдимата Марта Алексиева беше осъдена на осем месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок и глоба в размер на 400 лева. Тя беше осъдена на лишаване от право да заема държавна длъжност в РЗИ за срок от две години.
Подсъдимата Екатерина Янакиева беше осъдена на шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок и глоба в размер на 200 лв. Подсъдимият Атанас Янакиев беше осъден на четири месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок и глоба в размер на 100 лв.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимите признават изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение, поради което им се налага по-ниско наказание.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Последвайте канала на

Novini.bg
1001 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини