Пускат под гаранция мъж, разследван за производството на синтетична дрога

  • 23 април 2013 15:17

  • 1189
  • 3
Пускат под гаранция мъж, разследван за производството на синтетична дрога
©

Варненският апелативен съд потвърди 3000 лева парична гаранция на разследван за производство на синтетична дрога, съобщиха от пресцентъра на съда.

Мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 3000 лева ще търпи Мартин Кръстев от Тутракан, разследван за производство на синтетична дрога, предназначена за наркопазара. Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна (ВОС) от миналата седмица, с което бе изменена от „задържане под стража” в „парична гаранция” процесуалната мярка за принуда спрямо 29 годишния мъж. Той има 14 дни, за да внесе определената гаранция и едва тогава ще напусне ареста.

Пресслужбата на съда припомня, че в началото на февруари тази година при специализирана полицейска акция на ТЗ БОП във Варна, в квартирата на 44 годишния Милен Валянов, органите на реда разкриха прекурсори за производство на синтетична дрога, в т.ч. и течен Ефедрин. При последвалите процесуално следствени действия полицаите иззели синтетична дрога "опакована" в пластмасово яйце, а в ареста бяха задържани Мартин Кръстев и съгражданина му Милен Валянов. Още в първите часове на разследването са били събрани множество доказателства, материали и гласни свидетелства, в това число и на лица от Тутракан.

Днес Апелативният съд във Варна определи като неоснователен частния протест на прокуратурата срещу изменената мярка за неотклонение на Кръстев. Въззивният съд сподели изводите на ВОС за наличието на обосновано предположение, че Мартин е съпричастен към производството на синтетичната дрога, предназначена за продажба. Съдът намира обаче, че втората законова предпоставка за постоянния арест на този обвиняем вече не е налична и няма опасност Кръстев да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Всички процесуално следствени действия вече са извършени и се очаква единствено заключението на Физико-химичната експертиза, назначена в София. Мартин е съдействал от самото начало на разследващите и има чисто съдебно минало.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което е потвърдена „паричната гаранция” в размер на 3000 лева спрямо Мартин Кръстев, разследван за производство на синтетична дрога, предназначена за продажба е окончателно.

Последвайте канала на

1189 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.07.25 | 14:14

3
Do you have more great arlteics like this one?
Ramiro

2013.07.23 | 17:23

2
That kind of thknniig shows you're an expert
Laurenn

2013.07.22 | 17:36

1
It's good to see someone thinikng it through.

Добави коментар

Водещи новини