Прокуратурата и КЗК ще си сътрудничат в борбата с икономическите престъпления

  • 22 април 2013 11:22

  • 708
  • 0
Прокуратурата и КЗК ще си сътрудничат в борбата с икономическите престъпления
©

Между прокуратурата и Комисията за защита на конкуренцията бе подписано споразумение за сътрудничество с цел борба в икономическата сфера и за създаване на по - благоприятни бизнес отношения, предаде репортер на novini.bg. На събитието присъства Петко Николов, председател на КЗК и Камен Михов, зам. - главен прокурор.

Камен Михов каза, че протестите от преди няколко месеца са причина за подобряване на жизнената среда. По думите му, КЗК е изключително важен орган, с който може да си сътрудничи прокуратурата в борбата с икономическите престъпления.

Николов също подчерта, че днешният ден е много важен и че това споразумение между Комисията и прокуратурата ще доведе до повече законност в икономическото пространство, до прекратяване на корупционите практики, подкупите, документалните престъпления, измамите, борбата срещу картелните споразумения в тръжните процедури. Николов подчерта, че КЗК има опит в разкриване на картелни споразумения.

Николов каза, че в държавите със стара демокрация отдавна се санкционира участието в картел и те заедно с прокуратурата искат да стартират дискусия, в която да разяснят как да се борят с картелите.

Камен Михов подчерта още, че благодарение на топва споразумение, ще може България да възстанови имиджа на страната.

Последвайте канала на

Десислава Станева
708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини