Диабетик съди Варна заради неправомерно уволнение

  • 17 април 2013 15:56

  • 1109
  • 0
Диабетик съди Варна заради неправомерно уволнение
©

Мъж от Варна е подал жалба срещу областния управител в Комисията за защита от дискриминация, като се оплаква, че е уволнен неправомерно.

Той е работил като технически сътрудник в отдел "Финансово-стопанско обслужване" при Областна администрация - Варна, и твърди, че има добра оценка за работата си. Преди време се разболял от диабет и получава усложнения. За това ползва и 75 дни болнични. ТЕЛК определя 51 на сто намалена работоспособност за три години, но е годен да продължи да изпълнява служебните си задължения, пише в. "Черно море".

Мъжът твърди, че пет дни след завръщането си на работа от болнични е постъпило предложение заеманата от него бройка на технически сътрудник да бъде трансформирана във финансов контрольор. Промяната е направена и трудовият му договор е прекратен.

Жалбоподателят подчертава, че не е уволнен, защото има съкращения, а е направено съкращение, за да бъде уволнен. По жалбата на мъжа е образувана преписка.

На първото заседание на Комисията за защита от дискриминация е направено искане за нови доказателства, които ответната страна да представи. Според заседателния състав тези доказателства са от значение за изясняване на ситуацията по преписката и за това е необходимо да бъдат донесени. На второто заседание обаче те не са предоставени и това възпрепятства проучването на преписката. Решено е да се изпрати писмено предупреждение до ответната страна за налагане на административна санкция. Днес ще се проведе още едно заседание по случая.

Последвайте канала на

1109 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини