10 години зад решетките за рецидивист, изнасили старица

  • 15 април 2013 15:29

  • 787
  • 0
10 години зад решетките за рецидивист, изнасили старица
©

10 години затвор за изнасилване на старица постанови Районния съд в Девня на рецидивист от село Брестак.

35-годишният мъж Сезгин Иляз се призна за виновен, че след употреба на алкохол през месец ноември миналата година е нахлул в дома на 85-годишна си жертва от същото село. Възрастната жена се опитала да му окаже съпротива, но подсъдимият я сломил с насилие и жестокост. След посегателството се прибрал в дома си, където е бил задържан на следващия ден. Експертите установили 4 промила алкохол в кръвта му.

Съдът постанови 15 години затвор за Иляз, но тъй като той се възползва от привилегията на съкратеното съдебно следствие, наказанието му беше намалено с 1/3.

Иляз е осъждан общо 7 пъти, като последното му наказание е също за изнасилване. От затвора той е излязъл през лятото на 2012 г., няколко месеца преди да извърши поредното си престъпление. Мъжът няма семейство, безработен е и има сериозна зависимост към алкохола. След няколко чаши алкохол трудно се контролира и налита на бой.

Жертвата на изнасилвача още се опитва да се справи с посттравматичното стресово разстройство, което е причинило сериозни промени в психичния и социалния й живот.

Последвайте канала на

787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини