Пуснаха под парична гаранция корумпираните лекари от Враца

  • 22 юли 2011 17:56

  • 996
  • 1
Пуснаха под парична гаранция корумпираните лекари от Враца
©

Това съобщи говорителят на съда Снежана Наумова. Заседанието на съда по искането на прокуратурата за налагане на постоянното им задържане се гледа днес при закрити врата по искане на защитата на обвиняемите.

Съдът е приел, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление от д-р Милена Петкова, лекар в Обща ТЕЛК, техническия сътрудник Мария Атанасова към комисията и д-р Румелия Миткова, завеждащ неврологично отделение към МБАЛ-Мездра по член 301, алинея 1 от Наказателния кодекс- вземане на подкуп, посочи Наумова. Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 6 години и глоба от 5000 лева, уточни тя.

Паричната гаранция е наложена, защото не са налице другите законови изисквания за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, според съда, а те са реалната опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление.

Отчетено е чистото съдебно минало на медицинските служители, както и други смекчаващи обстоятелства, допълни говорителят на Окръжния съд.

Размерът на гаранцията за всяка от обвиняемите е различен. Гаранцията за д-р Петкова и за д-р Митева е съответно 2000 и
3000 лева, а за Атанасова е определен размер от 1000 лева. Решението на съда във Враца може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Последвайте канала на

Десислава Станева
996 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
цвети

2011.08.08 | 09:39

1
е нямам думи просто....

Добави коментар

Водещи новини