Русия ни съди заради АЕЦ "Белене"

  • 21 юли 2011 19:38

  • 3234
  • 11
Русия ни съди заради АЕЦ "Белене"
© Булфото

Причината е за изискване на 58 млн. евро плащания за работа по проекта за атомната централа, съобщи за РИА Новости представител на руската компания.

„Тази мярка се явява процесуално необходима, тъй като става дума за плащане на вече свършена работа, за която и двете страни са подписали сертификати за свършената работа”, казва той.

По думите му, „Атомстройекспорт” е изпълнил определен обем работа по изграждането на АЕЦ „Белене”, привличайки по молба на българската страна кредитни ресурси”.


„Българският възложител, във връзка с сложно финансово състояние, по негова молба е предоставена отсрочка на плащанията и съгласуван съответния график за погасяване. Тъй като графикът на плащане от страна на възложителя не се спазва, руската компания е принудена да се обърне към съда, защото към нея може да бъдат предявени претенции руските финансови служби по повод непредприемането на мерки по изискване на приходите от износ, и следователно неплащането на данъци по нея в бюджета на Русия”, допълва източникът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3234 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
lapachi

2011.07.25 | 15:59

9
Stanischev podpisva drugi plaschtat. TAKA SA SVIKNALI KOMUNISTITE. SAMO LAPATE. MOSCHENIZI.RODOOTSTAPNIZI.
ЯР

2011.07.25 | 15:59

11
На крива ракета Станишев й пречи. Стига с тоя Станишев. Писна ми да слушам името му. Докато управляваше го чувах по - рядко.
чукьт

2011.07.25 | 10:09

4
зашо им ядеш гьза на комунистите бе тьпанар сега какво му пречи на бат бойко да подпише с руснаците. Комшиите от юг и север сьщо строят подобни. Ние ли сме по умните да плащаме излишни пари че сме много богати. А и вземи пиши на кирилица щото претендираш че си бьлгарин
bylgarche

2011.07.25 | 15:59

10
За тези които не искат БЕЛЕНЕ ви предлагам една възможност: прави се подписка с трите имена и ЕГН, след това се построява едно голямо колело(такова като за хамстери) и хората от този списък да влизат в колелото и да въртят докато аз си цъкам на ПС-то.
Георги Ангелов

2011.07.25 | 15:59

8
Нищо чудно за държава която се управлява от национални предатели,пожарникари,мафиоти ,нипоновци и главоци!

2011.07.25 | 15:59

7
Честитооо, Бойко Тиквата тотално се осра!
ei

2011.07.25 | 15:59

6
Abe kakvo za Boiko Borisov!Tova e zaradi BSP!S tehnite gluposti!
неинформиран

2011.07.25 | 10:09

5
Абе, главанаци, За да прецениш нещо, трябва да го знаеш! Знаете ли какви договори са подписани? - НЕ! Знаете ли кой ги е подписал? - не! Знаете ли всички ценови параметри? - не! Знаете ли какви комисионни са раздадени?? - НЕ Тогава какво оневинявате тези, които са го подписвали ?? Тогава защо вменявате вина на тези, които сега виждат бакиите и се чудят как да ги оправят така, че да останат малко пари и за ядене! Мислете с акъла си, а не повтаряйте като папагали! Ей сега Станишев пак хвърли помия по телевизията - нямало валидна магистрала?? Преди месец - била върху пепел. И това беше опровергано, но разбра ли някой? А искаше ли да разбере? Смешно ми става! И жалко. И такива са ни управлявали!!
До г-жа Петрова

2011.07.25 | 10:09

3
Много хубав филм,благодаря ви!Не искам дори да си представям какво ще се случи тук когато американците дойдат да извличат шистовия газ. :( Страшно е!
Смешко.

2011.07.22 | 09:56

2
Ех, тей като стане, винаги така става! Кога ще дойде времето, че да види народа как управляващите изобщо не ги бърка за него? Кога - това се чудя! Замислете се само - просто една спекулация от моя страна - един пример, логиката от който може да бъде приложена във всеки един аспект на "цивилизацията". Земята се затопля. Глобално затопляне, в следствие на парниковият ефект, смога, изстъняването на озоновият слой и т.н. - основният общ фактор за тези последствия, може да бъде наречен причина - това е факта, че използваме енергия, добивана и зависеща предимно от петрола. Търговията е най-съществената косвена връзка - търговията по море... Но, пътят до Азия е дълъг - трябва да се заобикаля... Това, което повечето не знаят, е че има Северо-Западен Проход в Антарктида... Кратък път до Азия. Има уловка - ЛЕДНИЦИ! Как да премахнем тези ледници, за да можем да търгуваме по-бързо и повече с Азия - ами, трябва да ги разтопим! Не си мислете, че хората наистина ги е грижа за вас! Това са просто игри - за да може народа да стои в неведение, но и да му харесва! Пример за това, е ограничението на свободите! Държави - ами ако ги нямаше, Боже - какво щяхме да правим, ха-ха-ха... Не! Това е просто част от догматичните правила на "цивилизацията", наречени "ценностна система". Това е система, проектирана, за да ни държи в неведение дори за самите себе си! Как може такова нещо - да си ти един човек, но да знаеш дори какво става в тялото ти?! Как може да приемате за нормално това толкова ниско ниво на осъзнаване, още повече на себеосъзнаване?!?!? Не виждате ли, че така няма да се прокопса? Само ще се затъва, защото се отделяме от дара ни - съществуването и вместо това караме на автопилот през живота си. Раждаме се и вече има план за това какво ще правим през остатъка от живота си - без дори да сме вкусили от себе си, потъваме в социо-културните си РОЛИ и се самоЗАБРАВЯМЕ, оприличавайки се само с тях... СРАМ! Протестирайте!!! Но, нека бъде, защото искате, а не защото нямате друг избор... Нека бъде, защото искате СВОБОДА, а не още проблеми, свързани с тези глупави и кухи маски в обществото. Това е просто глупаво, нищо друго не е!
Петрова

2011.07.22 | 07:58

1
ГЛЕДАЙТЕ "ГАЗЛАНД"!!! Тогава АЕЦ Белене ще ви заприлича на оздравителен лагер

Добави коментар

Водещи новини