Пак окошариха корумпираните медици от ТЕЛК - Враца

  • 21 юли 2011 16:24

  • 1487
  • 1
Пак окошариха корумпираните медици от ТЕЛК - Враца
©

Тримата медици от врачанската ТЕЛК, които бяха спипани с подкуп миналата седмица и задържани за 24 часа, отново са в ареста за 72 часа, съобщи в. „Конкурент”.

С постановление на окръжната прокуратура във Враца от вторник на д-р Милена Петрова, специалист вътрешни болести, Мария Атанасова - технически сътрудник и д-р Румелия Тошева, началник на неврологичното отделение в мездренската болница, е повдигнато обвинение за подкуп и мярка „Задържане под стража” за срок от 72 часа.

Миналият четвъртък длъжностните лица от общата ТЕЛК при болниците във Враца и Мездра бяха спипани с подкуп от служители на „Икономическа полиция”. Извършена е проверка в лекарски кабинет на ТЕЛК в областния град и в 3 кабинета в мездренската болница. Непосредствено след получаване на подкупа бяха установени д-р Милена Петрова и сътрудничката Мария Атанасова, които поискали 300 лева от пациент, за да издадат експертно решение на ТЕЛК. От кабинетите на д-р Румелия Тошева в мездренската болница пък са иззети документи. Според разследващите трите жени организирали активно функционираща престъпна група, като са издавали неистински медицински документи и експертни решения на ТЕЛК, в замяна на което искали от пациентите от 50 до 700 лева.

Последвайте канала на

Novini.bg
1487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2011.07.22 | 08:16

1
WW W. O RIGINALNI . BE - - - - САЙТА на ФУТБОЛНИТЕ ЕКИИПИ СЕЗОН 2011/2012

Добави коментар

Водещи новини