За пореден път поискаха отвод на съдебния състав по делото "Килърите"

  • 21 юли 2011 14:10

  • 1321
  • 2
За пореден път поискаха отвод на съдебния състав по делото "Килърите"
© Булфото

Адвокат Беров се аргументира с факта, че процесът не може да изиграе законовата си роля.

Според него процесът е спектакъл, в който „режисьорите от изпълнителната власт си позволяват да наблюдават пряко от залата на журналистите”.

Съдебният състав е предубеден, изпълнява поръчка и недопустимо нарушава правата на страните. Адвокат Беров отбеляза още, че е обществена тайна, че председателят на съдебния състав и председателят на Шуменския окръжен съд са поели ангажимент да постановят присъда в кратък срок. Според адвокат Розалина Апостолова съмненията за предубеденост на съдебния състав се извеждат от действията му.

По време на процеса свидетелите Боян Джамалов, Лозан Цеков и Георги Петков разказаха за извършени от тях престъпления без прокуратурата да вземе мерки. С отказа на съдебния състав да уважи искането за отвод на обвинението, съдебният състав е показал своята предубеденост, смята адвокат Апостолова. Адвокат Илиян Василев категорично се разграничи от искането на останалите защитници и заяви, че то е израз на процесуално безсилие.

Според него, колегите му си затварят очите за това, че всички подсъдими са живи, защото според практиката на Народния съд някой хора първо са убивани, а после са им издавани присъди. По думите на Василев – белезниците са само на ръцете на обвиняемите, хуманна стъпка за подготовка за процесуалната им съдба.


Според обвинението – искането за отвод на съдебния състав е израз на злоупотреба с правото на защита. Искането се прави, защото действията на съда показват независимост и познаване на закона. Адвокат Георги Стефанов поиска отвод на прокурорите Ася Петрова и Стефка Якимова. До сега искане за отвод на съдебния състав по делото е искано три пъти на 27 и 29 юни и на 1 юли, а на 5 юли бе поискан отвод на обвинението. След тричасови реплики и дуплики между защита и обвинение, съдът са оттегли на съвещание до 14.30 часа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1321 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.07.22 | 08:19

2
hvurlqt se milioni za da se bavi tova znakovo delo, Evropa 4aka da vkarvame prestupnicite v zatvora, ama sudiite sa tolkova podkupni 4e si e ebalo maikata.. Traktora nali plati 5 miliona i go pusnaha, dano tiq da nqmat tolkova pari
патриот

2011.07.22 | 08:19

1
за пръв път съд да не се поддава на изнудване и заплахи от подсъдими. Тези съдии ако изведат делото до край сигурно ще бъдат убити за това паметник за тях

Добави коментар

Водещи новини