Александър Налбантов ще ръководи Софийска районна прокуратура

  • 21 юли 2011 11:27

  • 1840
  • 0
Александър Налбантов ще ръководи Софийска районна прокуратура
©

Александър Налбантов е досегашен административен ръководител на Софийска районна прокуратура.

При явно гласуване го подкрепиха всички 20 присъстващи членове на ВСС, съобщава "Фокус".

Другият кандидат за поста бе Бойко Атанасов – следовател в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура.

При изслушването си пред кадровия орган Налбантов посочи, че още през 2006 г., когато бил избран за първи път, установил, че 90% от делата са приключени извън сроковете. Още тогава той си поставил за цел засилване контрола над разследващите органи и подобряване на координацията.

Заварил също така много дълги срокове за произнасяне на прокурорите след докладване на делата – 2 месеца. Налбантов си поставил задача да съкрати срока на 30 дни. Констатирал е разнопосочна практика между прокурорите и си поставил за цел да се повиши квалификацията и да се уеднакви практиката.

Така създал три отдела за прокурори за дела от общ характер. По този начин се създала специализацията. Ръководителят на СРП констатирал липса на екипност между оперативни работници и дознатели. Били създадени екипи между тях, за да се подобри работата.

„Преди прокурорите от Районна прокуратура бяха пръснати в 13 сгради, сега са само в пет. Много от тях нямаха компютри, а постановленията се пишеха на ръка”, подчерта Налбантов.

По думите му – сега вече всеки има компютър, принтер и друга техника. Това обаче не решава основния проблем – сградния, който все още стои на дневен ред.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1840 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини