Разпитаха двама свидетели по "Килърите" за по - малко от 20 минути

  • 21 юли 2011 10:08

  • 981
  • 0
Разпитаха двама свидетели по "Килърите" за по - малко от 20 минути
© Булфото

В началото на днешното заседание в Шуменския окръжен съд показания даде Валентин Вълчев, работещ в сектор „Криминална полиция” на Областната дирекция на МВР-Шумен, съобщава "Фокус".

В деня на убийството на Румен Рачев – 7 юли 2009 г., той е установил свидетел, който е гонил извършителя на престъплението. Мъжът е описал извършителя като човек с височина около 180 см, облечен със зелен работен гащеризон и синьозелена фланелка.

Извършителят е минал между блокове 70 и 72 на ул. „Васил Априлов” и е стигнал до ул. „Петър Парчевич 44”, където се е качил в автомобил „Фиат Браво” с плевенска регистрация и цифри „016” в регистрационния номер. Мъжът не е бил пряк свидетел на убийството, но е чул пукот и когато се е обърнал е видял тичащ мъж, гонен от жена.

Свидетелят дори е разказал, че по време на бягството извършителят е изтървал пистолета си, вдигнал го и продължил да бяга.  Валентин Вълчев е установил още две лица, които са видели извършителя да бяга по улица „Петър Парчевич”.

Показания даде още Ивелин Петров, разследващ полицай от сектор „Криминална полиция” от ОДМВР. Той разказа, че е присъствал на претърсване и изземване на вещи, извършени във фирма „Поликомерс”, жилище в Арбанаси и апартамент във Велико Търново, собственост на обвиняемия Георги Вълев.

Във фирмения офис са били намерени голямо количество ловни и бойни патрони, документи и пари в различна валута.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини