Прокурор за ЕРП-та: Не е луд този, който яде баницата

  • 23 март 2013 19:34

  • 4039
  • 6
Прокурор за ЕРП-та: Не е луд този, който яде баницата
©

Не е луд, който яде баницата, а който му я дава. Така, типично по български, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов коментира дейността на трите ЕРП-та в България, която е обект на обстойна проверка от страна на прокуратурата, информира БТВ.

Въпреки че се въздържа да навлезе в подробности заради предстоящото съставяне на доклад на база на проведените разследвания в енергийния сектор, с коментара си Сарафов все пак намекна за сериозни пропуски от страна на ДКЕВР по отношение на контрола над електроразпределителните дружества.

„По ценообразуването и контрола има пропуски от страна на регулатора. Може да се окаже, че в образуването на цените на тока са били включени дейности, които не е следвало да бъдат включвани. Има, разбира се, и редица законодателни и организационни пропуски. Всички ние сме потребители и затова се надявам, че нещата са поправими”, каза още заместникът на Сотир Цацаров.

Борислав Сарафов определи като съмнителен факта, че всички енергийни дела у нас са давани само на един прокурор – Христо Граматиков. „Корупционно поведение у колегата не е установено, но тази грешка е налице”.

Според висшия обвинител страната ни е претърпяла крах в борбата с корупцията.

„Надявам се той да бъде преодолян. Прокуратурата също не е спирала да търси корумпираните в себе си – досъдебни производства и дела към момента има срещу 33-ма магистрати, болшинството са точно дела срещу прокурори”, информира магистратът.

Той поясни още, че по нареждане на главния прокурор е била сформирана работна група, която да изготви анализ на подобни дела от 2007 г. насам. Резултатът от работата на групата трябва да стане ясен на 20 май в изчерпателен доклад.

Последвайте канала на

4039 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.03.24 | 22:17

6
Абе и този, който му я дава не е луд. Луди сме ние, защото гледаме отстрани, а това е нашата баница.

2013.03.24 | 22:16

5
Този прокурор е за прокурор!!! Днес се палят хора от мизерята, но утре ще запалим тези които ни докараха до това положение!
Simkol

2013.03.24 | 17:07

4
И защо на 20 май интересно, защото да видим кой ще победи на изборите. Мишоци такива мислят, че народа е толкова тъп.

2013.03.24 | 17:07

3
Като сте казали А кажете и Б.Хаиде да видим,до къде ще стигне прокуратурата или всичко е предизборна пушилка.
...

2013.03.24 | 17:06

2
Е, и? Дай сега да не ги съдим защото: Луд бил тоя дето им я дава?!?!?
pa taka de

2013.03.24 | 16:42

1
НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ - ГАРВАН НА ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИ !!! ЦИРКАДЖИИ - ЛЪЖАТ И МАЖАТ , И ДОСЕГА И ЗАНАПРЕД НИКОГО НЯМА ДА ОСЪДЯТ , А ОГРАБВАНЕТО НА БЕДНИЯ НАРОД ПРОДЪЛЖАВА !!! НО НАРОДА СИ ТРАЕ.....??? " ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВИЦА САБЯ НЕ Я СЕЧЕ " РОБСКИ НАРОД - РОБСКА ПСИХИКА - НЯМА РЕЗУЛТАТ - ВСЯКО ЧУДО ЗА 3 ДНИ АКО НЕ ЗА 13 И ПАК СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС - ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА .

Добави коментар

Водещи новини