Удариха с 5 000 лв. глоба шефа на "Градски транспорт" в Пловдив

  • 21 март 2013 08:08

  • 965
  • 0
Удариха с 5 000 лв. глоба шефа на "Градски транспорт" в Пловдив
©

Глоба от 5000 лева трябва да плати собственикът на “Градски транспорт” АД Ангел Батаклиев заради забавеното плащане на заплати на работниците, пише Марица.

Районен съд потвърди наказателното постановление от 2 юли 2012 г., издадено от Областната инспекция по труда. Проверката е била по ведомости от януари 2012 г. , при което е установено, че изплатените възнаграждения са в по-малък размер от задължителните по Кодекса на труда 60 процента.

Фирмата на Ангел Батаклиев “Трансити”, чрез която беше приватизирано общинското дружество “Градски транспорт”, е изгубила в съда и частичен иск за 300 000 лева против общината за претърпени загуби и ползи, каза шефът на общинските юристи Илиан Иванов. Решението е на Апелативен съд. Целият иск е за 10 млн. лева щети заради липсващи автобуси, тролейбуси и части от контактната мрежа. Те са били включени в приватизационния договор, но ги нямало в наличност.

И двете съдебни решения ще бъдат обжалвани, заяви Ангел Батаклиев. Ако не успеем да си защитим правата, ще продължим съдебните процедури в Страсбург, защото линиите от “Градски транспорт” бяха отнети по бандитски начин, коментира собственикът.

Защо, след като ни отнеха бизнеса, тролейбусните жици престанаха да падат, попита той. Първата авария е станала на 15 юни миналата година, точно на тази дата е регистрирана фирмата на Петко Ангелов, на която по-късно са дадени две от нашите линии, каза Батаклиев. Твърде много станаха съвпаденията, допълни иронично той.

Последвайте канала на

Novini.bg
965 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини