Отказаха лекар на Сумиста

По време на разпита на варненския полицай Валентин Василев Сумиста се оплака, че му е лошо. Той заяви, че въпреки инжекцията, която му е направена през обедната почивка, се чувства неадекватен и не може да участва в заседанието.

Представителите на държавното обвинение реагираха остро на искането му да бъде прегледан отново. Прокурор Ася Петрова обърна внимание на факта, че обвиняемият ясно формулира изреченията си, като определи станалото като „поредното шиканиране на процеса", информира topnovini.bg.

Впоследствие съдът не уважи искането Сумиста да бъде прегледан, тъй като това вече било направено в обедната почивка и заключението на медицинското лице било, че обвиняемият е в задоволително здравословно състояние.

След отказа Сумиста прекара около 30 минути, лежейки на подсъдимата скамейка.

Успоредно с това се оказа, че тримата негови защитници - Николай Беров, Ивайло Найденов и Найден Цолов отсъстват от съдебната зала. Това наложи съдът да назначи резервния защитник на Сумиста - Георги Иванов и разпитът на варненския полицай продължи.

По-късно защитата на Сумиста се върна в съдебната зала.

Делото срещу „Килърите" започна на 27 юни. Подсъдими за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с убийства и с други престъпления, са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Обвинителният акт беше внесен от Шуменската окръжна прокуратура на 18 май.

Коментари

  1. 2018.01.14 | 20:55
    На тая сланина доктор не му треба. Треба му касапин.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет