Над 20 години зад решетките за Брендо?

  • 19 март 2013 07:34

  • 1328
  • 0
Над 20 години зад решетките за Брендо?
©

Над 20 години затвор може да получи Евелин Банев - Брендо от съда в Италия. В момента срещу ''кокаиновия крал" тече процес в Милано за трафик на дрога. Заедно с него обвиняеми са още 29 души, които според италианските магистрати са вкарали в страната над 10 тона кокаин годишно, пише "България Днес".

За техен шеф е обявен Брендо, които лично е финансирал и наблюдавал всички операции по доставката от Южна Америка. Логично обвиненията, повдигнати срещу него, са най-тежки. За момента те са три. Първото е за ръководството на група за наркотрафик. В случай, че бъде признат за виновен, Банев ще получи 20 години затвор. Присъдата може да стигне и до 30 години, когато бандата е повече от 10 души, какъвто е неговия случай. Наказанието му може да се увеличи и заради другите две обвинения -  за участие в престъпна организация, която е купувала кокаин от Южна Америка и го е доставяла в Европа. Третото обвинение е за трафик на наркотици и присъдата отново е до 20 години затвор и глоба от 260 000 евро, твърди изданието.

Трите присъди могат да бъдат намалени с по една трета след съгласието на Брендо делото да се гледа по съкратената процедура.

Последвайте канала на

1328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини