Варна има проблем с разкриваемостта при кражбите на коли

  • 14 март 2013 14:24

  • 1202
  • 0
Варна има проблем с разкриваемостта при кражбите на коли
©

През 2012 г. в района на Варненската окръжна прокуратура са образувани 9656 нови досъдебни производства. Внесените в съда актове са 2222. Данните представи днес окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, цитиран от БТА.

В района са регистрирани три убийства и четири опита за отнемане на живот. Половината от престъпленията са разкрити Чавдаров отчете, че разкриваемостта при грабежите е малко над 31 процента, а при кражбите - 21 на сто. Прокурорите са работили
по три случая на изнудване и на три взрива. Най-ниска остава разкриваемостта при кражбите на коли - 7,3 процента.

През годината прокурорите са наблюдавали 22 дела, свързани с организираната престъпност. По думите на Чавдаров, 16 от тях все
още не са неприключени. Според прокуратурата във Варна престъпленията, свързани с производство и трафик на наркотици, се характеризират с децентрализиране на уличното разпространение. В момента на пазара действат много различни клетки с отделни лидери и с преливащи се членове. Причината за това е липсата на йерархична структура в групите.

Чавдаров посочи още, че в сравнение с предходни години има свиване на пазарния дял на хероина за сметка на синтетичната дрога и марихуаната.

Потреблението на кокаин в града има цикличен характер и зависи от туристопотока през лятото.

Последвайте канала на

1202 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини