Оставиха в ареста бракониера, стрелял по лесничеи

  • 01 март 2013 11:54

  • 978
  • 0
Оставиха в ареста бракониера, стрелял по лесничеи
©

Бракониер, стрелял по трима лесничеи с кметска пушка, остава в ареста за постоянно, реши Окръжен съд-Разград днес, предаде Дарик.

45-годишният Шенол Бакир, който работи като шофьор в община Исперих, не даде обяснения пред съда. Според свидетелски показания миналата събота по тъмно трима горски служители открили чакало в резервата „Воден”, в землището на село Йонково. Видяли и човешки силует, когото те предупредили, че са служители на реда. Мъжът, който бил покачен върху дърво, открил стрелба по тримата горски стражари. Слязъл от дървото и от разстояние 5-6 метра отново стрелял по мъжете, само един от които бил въоръжен, но със стоп-патрони. Никой не е пострадал, но квалификацията на престъплението е тежка – опит за убийство на повееч от едно длъжностни лица, с особена дързост и опасно за мнозина, с цел да се прикрие друго престъпление.

Разследването открило извършителя, който е арестуван навръх рождения си ден 27 февруари. Установено е и оръжието, с което е извършена стрелбата. Ловният автомат „Калашников” е притежание на кмета на община Исперих Бейсим Басри, който, разпитан като свидетел, отрекъл да има отношение към инцидента. Оръжието му било заключено в каса в помещение, стопанисвано от баща му край язовира до село Йонково. Ключът за касата обаче бил на видно място и Бакир го взел и отключил касата – свидетелствали хора от компанията, която се била събрала там. Един от тях – кметът на село Йонково и областен лидер на Младежкото ДПС в Разград Кямуран Мустафа - закарал Шенол до мястото, където имал намерение да бракониерства. В момента на инцидента обаче свидетелите сочат, че е бил сам.

Съдът прецени, че съществува обосновано предположение, че Шенол Бакир е извършил опита за убийство, съществува реално опасност да се укрие или да повлияе на показанията на свидетелите. По тези причина мъжът остава в ареста до приключване на разследването и внасяне на обвинителен акт в съда.

Последвайте канала на

Десислава Станева
978 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини