Обжалват присъда за отвличане и изнасилване

  • 28 февруари 2013 15:27

  • 1103
  • 0
Обжалват присъда за отвличане и изнасилване
©

Алекси Митев от село Радан Войвода, община Вълчи дол, обжалва пред Варненския апелативен съд 12-годишната си присъда за две тежки умишлени престъпления - отвличане и изнасилване на жена, извършени при условията на опасен рецидив. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

В последния ден на октомври миналата година Варненският окръжен съд призна вината на многократно осъждания Митев затова, че на 3 януари 2011 година, отвлякъл чрез насилие и жестокост жена от същото село, изнасилил я, като използвал сила и заплахи.

Алекси познавал пострадалата, с която в миналото е имал и интимна връзка. Заради злоупотребата с алкохол, криминалното му минало и заради децата, си, жената преустановила всякакви контакти с него. Отхвърленият мъж я пребил, което принудило пострадалата да се пренесе да живее в дома на сестра си в Радан войвода. Последвал телефонен, психически тормоз и заплахи за саморазправа дори със семейството на сестра й.

Вечерта на 2 януари 2011 година, след като изпил солидно количество алкохол, Алекси разбрал, че жената, която преследва, е сама в къщата. Първо пребил човека, оставен от близките на пострадалата, за да я пази. След това разбил вратата на дома, нахвърлил се с юмруци и удари по тялото на жената. Принудил я със заплахи да се облече и като продължил да я налага я повел към дома на леля си. Роднините му отказали да го приемат и той отвел със сила жената в необитавана къща. Последвало ново насилие и заплахи.

Въпреки съпротивата, безпомощната жена била изнасилена и принуждавана да лъже по телефона своите близки за местонахождението си. Със съдействието на полицията насилникът е бил задържан още на следващия ден. Съдебните експерти установили пораженията върху тялото на жертвата, както и факта, че била изнасилена.

Алекси Митев не призна вината си пред първата съдебна инстанция, а днес поиска от Варненския апелативен съд да върне делото за ново разглеждане. Съдът ще се произнесе с решение в установения от закона срок.

Последвайте канала на

1103 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини