Високо кръвно отложи гледането на екстрадацията на един от задържаните в "Шок"

  • 18 юли 2011 17:22

  • 817
  • 0
Високо кръвно отложи гледането на екстрадацията на един от задържаните в "Шок"
©

След като на няколко пъти днешното заседание бе прекъсвано по искания на защитата, магистратите отложиха заседанието, тъй като на обвиняемия му прилоша.


На 14 юли съдът отложи заседанието за разглеждане на производството по същество, тъй като Симеонов се отказа от адвокатите си. Днес стана ясно, че той все пак е запазил услугите на единия от тях. Обвиняемият заяви, че не знае в какво е обвинен. Защитата поиска отвод, тъй като предходния път са гледали искането за екстрадиция след подобно такова на друг задържан в акцията. Тъй като съдът е уважил европейската заповед за арест на предишния обвиняем, защитата е счела, че съдебният състав ще е предубеден по отношение на Симеонов. Магистратите обаче не уважиха искането за отвод.


Адвокатите на Евгени Симеонов поискаха нов превод на европейската заповед за арест, както и справка от Прокуратурата и от Националната следствена служба – дали по отношение на обвиняемия се води досъдебно производство. Съдът уважи само искането за справка. Следващото заседание бе насрочено за 3 август.


СГС реши да екстрадира в Италия Ангел Ангелов. Съдът не допусна доказателства, поискани от защитата. Адвокатът на обвиняемия – Вяра Петлешкова смята, че обвиняем трябва да е не клиентът й, а друг човек със същото име, който не е бил задържан. Затова тя поиска към материалите да бъдат приложени снимка, дактилоскопски отпечатъци и свидетелски показания. Магистратите обаче отказаха. Според защитника се касае за едно и също лице по документи, но за физически различни хора.


Юлиян Георгиев и Милен Иванов сами пожелаха да бъдат екстрадирани в Италия. Ако до 3 дни те не оттеглят съгласието си, СГС ще се произнесе по искането за предаването им на италианските власти, без производството да се гледа от Апелативен съд. За Георгиев съдът ще се произнесе в петък, 22 юли, от 11.00 часа.


По отношение на Георги Исаев съдът потвърди мярката му за неотклонение „задържане под стража”, но ще произнесе решението си за екстрадицията в 3-дневен срок.


Утре, 19 юли, СГС и Софийски апелативен съд ще гледат европейските заповеди за арест на общо петима от задържаните при специализираната операция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
817 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини